Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ. στη σύλληψη αδίστακτων ληστών στη Θεσσαλονίκη

Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ. στη σύλληψη αδίστακτων ληστών στη Θεσσαλονίκη

Είχαν διαπράξει τον τελευταίο μήνα ένοπλες ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων

Στη σύλληψη των δύο αδίστακτων ληστών οι οποίοι είχαν διαπράξει τον τελευταίο μήνα ένοπλες ληστείες σε δύο πρατήρια υγρών καυσίμων κι ένα περίπτερο, στη δυτική Θεσσαλονίκη, προχώρησε η Αστυνομία.

Οι δύο Έλληνες άνδρες 39 και 42 χρονών, οι οποίοι είναι γεννημένοι στο Καζακστάν, λήστεψαν ένα περίπτερο στην περιοχή του Κορδελιού, ένα βενζινάδικο στον Εύοσμο και ένα βενζινάδικο στα Διαβατά, γράφει το thestival.gr.

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας σχημάτισαν σε βάρος τους δικογραφία, κατά περίπτωση, για «Απόπειρα ανθρωποκτονίας», «Ληστεία», «Αντίσταση», καθώς και για παραβάσεις που αφορούν σε όπλα και ναρκωτικά.

Ο 39χρονος στις 28 Οκτωβρίου πρώτες πρωινές ώρες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, πήγε σε περίπτερο που βρίσκεται στην περιοχή του Κορδελιού και αφού ακινητοποίησε τον υπάλληλο με την απειλή όπλου, αφαίρεσε χρηματικό ποσό.

Ακολούθησε καταδίωξή του από δύο συνιδιοκτήτες της επιχείρησης, ενώ μόλις αντιλήφθηκε το συμβάν αστυνομικός που βρισκόταν στην ευρύτερη περιοχή και εκτός διατεταγμένης Υπηρεσίας, προσέτρεξε στο σημείο. Ο δράστης αφού ακινητοποιήθηκε, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε..

Ο δράστης, κατά τη διαφυγή του πυροβόλησε αρχικά για εκφοβισμό εντός του περιπτέρου και ακολούθως με ανθρωποκτόνο πρόθεση εναντίον ενός εκ των ιδιοκτητών της επιχείρησης, που τον καταδίωκε.

Να σημειωθεί ότι ο 39χρονος στο παρελθόν είχε φυλακιστεί για ληστείες, κλοπές και ναρκωτικά.

Από την έρευνα αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς, ενεργώντας από κοινού με 42χρονο συνεργό του, διέπραξαν δύο ακόμη ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων.

Ο 42χρονος είχε δικογραφίες σε βάρος του, ωστόσο δεν είχε φυλακισθεί.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη διακρίβωση τυχόν εμπλοκής τους σε άλλες παράνομες πράξεις.