Από τον Κορυδαλλό το «συμβόλαιο» για τον Ζαφειρόπουλο

Από τον Κορυδαλλό το «συμβόλαιο» για τον Ζαφειρόπουλο

Τρεις Αλβανοί μεταφέρθηκαν χθες το πρωί από τις φυλακές Κορυδαλλού στη ΓΑΔΑ

«Συμβόλαιο εκφοβισμού» με εντολή κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού φαίνεται πως πήγαν να εκτελέσουν οι δύο -κατ’ εκτίμηση «νοικιαζόμενοι»- δράστες που τελικά κατέληξαν στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού, με τις έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης να βρίσκονται στην τελική ευθεία.

Τρεις Αλβανοί, ονόματι Μπάκο, Ολντι και Κλόντι, μεταφέρθηκαν χθες το πρωί από τις φυλακές Κορυδαλλού στη ΓΑΔΑ προκειμένου να έχουν μια πρώτη «κουβέντα» με τις αρχές σχετικά με την υπόθεση, καθώς θεωρούνται οι «μεσάζοντες» μεταξύ των φυσικών και των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του γνωστού ποινικολόγου. Στο παρελθόν είχαν εμπλακεί στο αιματοκύλισμα σε μπαρ στο Μικρολίμανο και στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου.

Τα συγκεκριμένα άτομα, γράφει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσω κοριού να συνομιλούν με τρίτα πρόσωπα σχετικά με τον ποινικολόγο, Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος για να κάνουν μαζί τους μια πρώτη «συζήτηση» οι αστυνομικοί το πρωί της Δευτέρας στη ΓΑΔΑ, στην προσπάθειά τους να αποσπάσουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες, να τους κάνουν να «σπάσουν» και να μιλήσουν χειροπιαστά για πρόσωπα, καταστάσεις αλλά και για τους λόγους του εκφοβισμού που κατέληξε στη δολοφονία. Την ίδια ώρα οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναζητούν τουλάχιστον δύο με τρεις ηθικούς αυτουργούς, κάποιοι από τους οποίους φέρονται να είχαν εμπλοκή σε περιστατικό με πυροβολισμούς στην Καλλιθέα.

Οι τρεις άνδρες που εξετάζονται για την υπόθεση είχαν συλληφθεί μετά το μακελειό σε μπαρ στο Μικρολίμανο το 2014, όταν ο Αρμπέρ Μπάκο άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ και τραυμάτισε 15 άτομα επειδή μια χορεύτρια αρνήθηκε να φωτογραφηθεί μαζί του και να τον ακολουθήσει. Ο δράστης είχε πάρει το όπλο από ένα ξενοδοχείο στο Μικρολίμανο, όπου είχε εντοπιστεί το DNA του φίλου του Ολντι.