Νικητής στο ντέρμπι των «αιωνίων» ο Παναθηναϊκός με σκόρερ τον Βιγιαφάνιες

Νικητής στο ντέρμπι των «αιωνίων» ο Παναθηναϊκός με σκόρερ τον Βιγιαφάνιες

Με 1-0 επικράτησαν οι «πράσινοι», που είχαν σε μεγάλη μέρα τον Βλαχοδήμο

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο νικητής στο ντέρμπι των «αιωνίων» κόντρα στον Ολυμπιακό, με τον Βιγιαφάνιες να πετυχαίνει το γκολ της νίκης για το «Τριφύλλι» και τον Βλαχοδήμο να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση κάτω από τα καρέ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, προσπαθώντας να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Βλαχοδήμου, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στη συνέχεια οι «πράσινοι» ισορρόπησαν το ματς, το οποίο είχε περισσότερο... ξύλο παρά θέαμα, καθώς ήταν αρκετά τα σκληρά μαρκαρίσματα και από τις δύο πλευρές, με τον διαιτητή Παπαπέτρου να αποφεύγει τις πολλές κάρτες.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση ήρθε στο 56’, όταν από γύρισμα του Λουντ ο Προτό δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα και ο Βιγιαφάνιες προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Παρά το γκολ, οι «ερυθρόλευκοι» άργησαν να... ξυπνήσουν, χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Ανσαριφάρντ στο 78’ (τετ α τετ που απέκρουσε ο Βλαχοδήμος) και στο 79’ (κεφαλιά που βρήκε στο δοκάρι και κατόπιν μπλόκαρε ο Βλαχοδήμος).

Όμως το μεγάλο... «όχι» το είπε ο Βλαχοδήμος στο 89’, όταν ο Εμενίκε έπιασε το σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, με τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού και πάλι να μπλοκάρει την μπάλα.

Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει στους 13 βαθμούς, έναν λιγότερο από τον Ολυμπιακό και τρεις λιγότερους από τον πρωτοπόρο Ατρόμητο.