Προφυλακίστηκε ο τζιχαντιστής της Αλεξανδρούπολης

Προφυλακίστηκε ο τζιχαντιστής της Αλεξανδρούπολης

Τι ζήτησε ο ίδιος, τι αποφάνθηκαν εισαγγελέας και ανακρίτρια

Την προφυλάκιση του 32χρονου άνδρα, που φέρεται να είναι ένας από τους μαχητές του ISIS, αποφάσισαν ανακριτής και εισαγγελέας μετά την πολύωρη απολογία του,  προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία για τη δράση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αnt1, ο πρώην αστυνομικός από τη Συρία δήλωσε ενώπιον της ανακρίτριας, ότι εάν αποφασίσει την προφυλάκισή του, τότε θα είναι σαν να επικυρώνει τις πράξεις του Άσαντ που ρίχνει χημικά σε αθώους πολίτες!

Ο 32χρονος έχει δικαίωμα να προσφύγει κατά της απόφασης εντός πέντε ημερών.

Ο ίδιος κατηγορείται για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και παράνομη είσοδο στη χώρα πριν από ένα χρόνο, ενώ ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι δεν πολέμησε ποτέ στις τάξεις του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους, αλλά μόνο στο Ελεύθερο Συριακό Στρατό.

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει το κινητό τηλέφωνο και όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές του ίδιου και της 20χρονης συζύγου του, προκειμένου να αποκλείσουν και το παραμικρό ενδεχόμενο ο 32χρονος να παραμένει υπό τις εντολές του ISIS και να αποτελεί έναν από τους διάσπαρτους στην Ευρώπη μοναχικούς λύκους.