Παλικαρίσιο 0-0 για την ΑΕΚ στο Μιλάνο

Παλικαρίσιο 0-0 για την ΑΕΚ στο Μιλάνο

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Ένωση κόντρα στη Μίλαν

Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε μέσα στο Μιλάνο η ΑΕΚ κόντρα στη Μίλαν, παίρνοντας με το... σπαθί της το 0-0 και τον βαθμό της ισοπαλίας, ενώ θα μπορούσε να έχει πάρει ακόμα και τη νίκη.

Η ΑΕΚ στάθηκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο του Σαν Σίρο, «παγιδεύοντας» με την καλή της αμυντική διάταξη τους «ροσονέρι», με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην απειληθεί στο πρώτο ημίωρο, αλλά να φτάσει και κοντά στο γκολ στο 30’, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι μετά από την προσπάθεια του Σιμόες και την παρέμβαση του Ντοναρούμα, ενώ στο 42’ ο Ιταλός γκολκίπερ είχε «όχι» στο ωραίο πλασέ του Τζανετόπουλου.

Η Μίλαν ανέβασε στροφές στο τέλος του ημιχρόνου, και είχε ευκαιρίες στο 45’ με τα σουτ του Αντρέ Σίλβα και του Μποναβεντούρα που κόντραραν στους αμυντικούς της ΑΕΚ και στις καθυστερήσεις με το μακρινό σουτ του Λοκατέλι που πέρασε λίγο άουτ.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά στο 58’, με τον Τζανετόπουλο να προλαβαίνει τον Αντρέ Σίλβα, ενώ ο Ανέστης έσωσε την ΑΕΚ στο 68’, απομακρύνοντας με υπερένταση το φάουλ του Σούσο, και στο 69’, νικώντας στο τετ α τετ τον Κουτρόνε.

Ο Έλληνας γκολκίπερ «μίλησε» και στο 80’, όταν σταμάτησε την επέλαση του Σούσο, ενώ η ΑΕΚ θα μπορούσε να έχει φύγει ακόμα και με το διπλό από το Μιλάνο, αν ο Ντοναρούμα δεν απέκρουε με δυσκολία την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα στο 86’.

Στις καθυστερήσεις ο Τσαλχάνογλου πήγε να «κλέψει» τη νίκη με έξυπνη εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση, όμως ο Ανέστης ήταν σε ετοιμότητα και απομάκρυνε με δυσκολία την μπάλα, κρατώντας το 0-0.

Το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος, χαρίζοντας στην Ένωση έναν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθειά της για πρόκριση στη φάση των 16 του Europa League.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η Αούστρια Βιέννης ηττήθηκε εντός έδρας από τη Ριέκα με 1-3, με τον Γκαβράνοβιτς να πετυχαίνει δύο γκολ, κι έτσι μετά τα αποψινά αποτελέσματα η βαθμολογία του ομίλου διαμορφώνεται ως εξής:

Μίλαν 7
ΑΕΚ 5
Ριέκα 3
Αούστρια Βιέννης 1