Ήττα στο Καμπ Νου για τον Ολυμπιακό

Ήττα στο Καμπ Νου για τον Ολυμπιακό

Με 3-1 επικράτησε η Μπαρτσελόνα, που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 42'

Την ήττα γνώρισε στο Καμπ Νου από την Μπαρτσελόνα ο Ολυμπιακός με 3-1, παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν με παίκτη παραπάνω για περισσότερο από ένα ημίχρονο, και παρέμεινε χωρίς βαθμό μετά από τρεις αγωνιστικές στη φάση των ομίλων του Champions League.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν από την αρχή του αγώνα σε αμυντικό ρόλο, προσπαθώντας να αναχαιτίσουν τις επιθέσεις των αστεριών της Μπαρτσελόνα, όμως άντεξαν μέχρι το 18’, όταν από γύρισμα του Ντεουλοφέου ο Νικολάου έβαλε άτσαλα το σώμα του, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του Προτό, για το 1-0.

Οι Καταλανοί συνέχισαν να πιέζουν και στο 24’ είχαν δοκάρι με κεφαλιά του Παουλίνιο, όμως στο 42’ έμειναν με δέκα παίκτες όταν μετά από ασταθή απόκρουση του Προτό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα χρησιμοποιώντας το χέρι του, με τον διαιτητή να του δείχνει την κίτρινη κάρτα, που ήταν η δεύτερη για τον στόπερ της Μπαρτσελόνα.

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί το αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά δέχθηκε άλλα δύο γκολ, στο 61’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μέσι και στο 64’ με σουτ του Ντιν πάνω στην κίνηση, με το σκορ να γίνεται 3-0.

Το μόνο που κατάφεραν οι πρωταθλητές Ελλάδος ήταν να μειώσουν σε 3-1 με κεφαλιά του Νικολάου στο 89’.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας άγγιξε την έκπληξη, καθώς προηγήθηκε μέσα στην έδρα της Γιουβέντους στο 12’ με αυτογκόλ του Άλεξ Σάντρο, όμως ο Πιάνιτς στο 29’ και ο Μάντζουκιτς στο 84’ ανέτρεψαν την κατάσταση, δίνοντας τη νίκη στην ιταλική ομάδα.

Έτσι, στη βαθμολογία του ομίλου η Μπαρτσελόνα είναι πρώτη με 9 βαθμούς, η Γιουβέντους ακολουθεί με 6, η Σπόρτινγκ είναι τρίτη με 3 βαθμούς, ενώ στην τελευταία θέση βρίσκεται ο Ολυμπιακός χωρίς βαθμούς.