Στο εδώλιο για τρίτη φορά στέλνει το Χριστοφοράκο ο εισαγγελέας

Στο εδώλιο για τρίτη φορά στέλνει το Χριστοφοράκο ο εισαγγελέας

Για την υπόθεση Siemens

Το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας «δείχνει» ο εισαγγελέας στον φυγόδικο Μιχάλη Χριστοφοράκο και έξι ακόμη άτομα, για την υπόθεση προμήθειας υλικού για τον ΟΣΕ από τη Siemens.

Η υπόθεση, η οποία είναι η τρίτη κατά σειρά που ζητείται να δώσει εξηγήσεις ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens, αφορά τρεις συμβάσεις που καταρτίστηκαν το 1999 και φέρονται να ζημίωσαν τον ΟΣΕ καθώς υπήρξαν καθυστερήσεις στην εκτέλεση τους. Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελία που έχει μπει στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης, προκειμένου να μην ισχύσουν οι ρήτρες για την καθυστέρηση των προμηθειών δόθηκαν «μίζες» που αγγίζουν τα 2 εκ ευρώ.

Ο εισαγγελέας Γιώργος Βούλγαρης εισηγείται, στην πρόταση του, να καθίσουν στο εδώλιο κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για ενεργητική δωροδοκία από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση τελεσθείσα επί μακρό διάστημα και της οποίας το αντικείμενο είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και άλλα αδικήματα οι Μιχάλης Χριστοφοράκος, Διονύσης Παναγιωτίδης, Christoph Michael Gebauer, Reinhard Herbert Siekaczek, Bryno Norbert Flad, Friedrich Smaxvil και Hans Martin Schabert.

Επιπλέον, ο εισαγγελικός λειτουργός προτείνει να διατηρηθεί η ισχύς των ενταλμάτων σύλληψης που έχουν εκδοθεί σε βάρος των κ.κ. Χριστοφοράκου και Siekaczek για την επίμαχη υπόθεση.
Τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή ή όχι των κατηγορουμένων έχει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.