Κοντά στην εξιχνίαση της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου η αστυνομία

Κοντά στην εξιχνίαση της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου η αστυνομία

Τα πέντε λεπτά πριν από τη δολοφονία είναι ιδιαίτερα κρίσιμα

Κοντά στην εξιχνίαση της εν ψυχρώ δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου φαίνεται πως βρίσκεται η Αστυνομία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» οι σημειώσεις που κρατούσε το θύμα, αλλά και οι περιγραφές από τον συνεργάτη, δείχνουν δύο άτομα. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο σεσημασμένους αλλοδαπούς.

Το τελευταίο κρίσιμο πεντάλεπτο, που βρίσκεται στο απόλυτο σκοτάδι, πριν από τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προσπαθούν να «φωτίσουν» και να αποκωδικοποιήσουν οι Αρχές που συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο δραστών που δολοφόνησαν το γνωστό ποινικολόγο μέσα στο γραφείο του, στην οδό Ασκληπιού 154 στην Αθήνα, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης.

Οι Αρχές, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, εκτιμούν πως τα πέντε λεπτά πριν από τη δολοφονία είναι ιδιαίτερα κρίσιμα, καθώς εκεί αποκαλύφθηκε ο πραγματικός λόγος του ραντεβού που έκλεισαν με τον αδικοχαμένο δικηγόρο, διάστημα κατά το οποίο βρήκαν την ευκαιρία ενδεχομένως να του ασκήσουν πίεση, να τον απειλήσουν και να τον εκβιάσουν, ωστόσο ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δεν υπέκυψε και τελικά τον πυροβόλησαν.

Ολα αυτά την ώρα που οι αστυνομικοί βρίσκονται αρκετά κοντά στην οριστική ταυτοποίηση των δύο ανδρών που σκότωσαν το γνωστό ποινικολόγο και βύθισαν στο πένθος σύσσωμο το νομικό κόσμο, τα πολιτικά πρόσωπα της χώρας, αλλά και την οικογένειά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η «κουβέντα» που είχαν οι δράστες με τον εκλιπόντα και το συνεργάτη του ήταν καθαρά «προσχηματική» και χρησιμοποιήθηκε ως «δόλωμα» για να φτάσουν κάποια στιγμή στο σημείο να τον απομονώσουν και να εκφράσουν τους πραγματικούς λόγους της επίσκεψής τους.

Οι δύο άνδρες ξεκίνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τη συζήτηση με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο αναφερόμενοι στην υπόθεση της ληστείας του συγγενικού τους προσώπου. Ωστόσο, εμφανίστηκαν αρκετά διαβασμένοι και αναφέρθηκαν σε υποθέσεις του παρελθόντος στην προσπάθειά τους να καθυστερήσουν τη συζήτηση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι δράστες αναφέρθηκαν, πέραν της ψεύτικης σύλληψης για ληστεία του υποτιθέμενου συγγενούς τους, και σε μία άλλη, που αφορούσε εμπλεκόμενο σε υπαρκτή υπόθεση που είχε χειριστεί ο άτυχος ποινικολόγος κατά το παρελθόν, μέχρι τελικά να καταλήξουν στις απαιτήσεις που είχαν από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, που ήταν και οι πραγματικοί λόγοι της επίσκεψής τους.

Οι δράστες στην προσπάθειά τους να «κρατήσουν» την κουβέντα με στόχο να τον απομονώσουν και να εκδηλώσουν τον πραγματικό λόγο παρουσίας τους εκεί, παρασύρθηκαν σε αναφορές πραγματικών προσώπων και ποινικών υποθέσεων, οι οποίες αποτυπώθηκαν στις σημειώσεις του ποινικολόγου και του συνεργάτη του και έδειξαν αρκετά στοιχεία για τις ταυτότητές τους.

Επιπρόσθετα, οι Αρχές έχουν ξεκινήσει να «σαρώνουν» την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο άνδρες με το γνωστό δικηγόρο, στον οποίο είπαν ψέματα πως κάποιος συγγενής τους κρατείται στη ΓΑΔΑ για μία ληστεία ούτως ώστε να κλείσουν τελικά το ραντεβού και να τον συναντήσουν. Το γεγονός ότι έδωσαν όνομα και πως χρησιμοποίησαν το τηλέφωνο για να επικοινωνήσουν με το δικηγόρο φαίνεται πως βοηθάει αρκετά τις Αρχές να τους ταυτοποιήσουν πλήρως. Σύμφωνα με πληροφορίες, προέρχονται από βαλκανική χώρα.