Μαφιόζικη εκτέλεση γνωστού δικηγόρου στο κέντρο της Αθήνας

Μαφιόζικη εκτέλεση γνωστού δικηγόρου στο κέντρο της Αθήνας

Ένοπλοι εισέβαλαν και «γάζωσαν» τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο μέσα στο γραφείο του

Θύμα μαφιόζικης επίθεσης μέσα στο γραφείο του έπεσε αργά το απόγευμα ο γνωστός δικηγόρος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, γιος του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου.

φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

 

 

 

Όπως αναφέρουν τα πρώτα στοιχεία, σύμφωνα με μαρτυρία συνεργάτη του δικηγόρου που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο οποίος ήταν σε διπλανό γραφείο, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος άνοιξε την πόρτα της εισόδου της πολυκατοικίας σε δύο άγνωστα άτομα, τα οποία ανέβηκαν στον όροφο που είναι το γραφείο του. Ξαφνικά ακούστηκε ένας πυροβολισμός και όταν ο συνεργάτης του έτρεξε να δει τι είχε συμβεί, βρήκε τον δικηγόρο να έχει γείρει νεκρός πάνω στο γραφείο του, ενώ οι δράστες είχαν φύγει.

Από την πρώτη εξέταση φαίνεται ότι ο 52χρονος πυροβολήθηκε στην κοιλιακή χώρα.

Η αστυνομία αναζητά τους δράστες της επίθεσης.

Ποιος ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν γεννημένος το 1965 και γιόρτασε τα γενέθλια του πριν λίγες ημέρες, στις 6 Οκτωβρίου. Ήταν πατέρας δύο παιδιών και μάχιμος δικηγόρος με καθημερινή παρουσία στα δικαστήρια. Είχε έντονη συνδικαλιστική δράση και ήταν υποψήφιος για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ήταν γιος του αείμνηστου Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου, πρώην βουλευτή της ΝΔ και πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, ενώ ο αδελφός του Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, έχει διατελέσει δήμαρχος Χαλανδρίου.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος το 2010 διεκδίκησε την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ είχε διατελέσει αντιπρόεδρος του συλλόγου το 2005 και σύμβουλος το 1996.

Πρόκειται για δικηγόρο που είχε ασχοληθεί με υποθέσεις οικονομικού ενδιαφέροντος, όπως οι δικογραφίες για τα εξοπλιστικά προγράμματα όπου εκπροσωπούσε τον επιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκο, με την υπόθεση των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας Energa-Hellas Power, με τα αποκαλούμενα «στημένα ματς στο ποδόσφαιρο».

Παρέμβαση Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα για τη δολοφονία του δικηγόρου και ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και τη σύλληψη των δραστών της αποτρόπαιας δολοφονίας.

Εξέφρασε εξάλλου τα βαθύτατα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Θλίψη και αποτροπιασμός στη ΝΔ

Τη θλίψη τους εκφράζουν στη ΝΔ για το χαμό του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο πατέρας του οποίου, Νώντας Ζαφειρόπουλος, υπήρξε επί σειρά ετών βουλευτής και στέλεχος του κόμματος.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να αναβάλει την παρουσίαση του επικοινωνιακού επιτελείου του, που είχε προγραμματιστεί για αύριο Παρασκευή.

Εξάλλου, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρει: «Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για τη στυγνή δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου. Άξιος δικηγόρος, διακεκριμένο στέλεχος της Ν.Δ. και πολύ καλός φίλος».

Κοντονής: Άνανδρη ενέργεια

Τον αποτροπιασμό του για την εν ψυχρώ δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εξέφρασε  ο υπουργός Δικαιοσύνης , Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  Σταύρος Κοντονής.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου:
«Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής μόλις πληροφορήθηκε την είδηση της εν ψυχρώ δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την άνανδρη ενέργεια σε βάρος του συναδέλφου του και μάλιστα εν ώρα εργασίας.  Ο κ. Κοντονής εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του». 

«Τελικά είναι επικίνδυνο να προσπαθείς να κάνεις καλά τη δουλειά σου»

«Τελικά είναι επικίνδυνο να προσπαθείς να κάνεις καλά τη δουλειά σου» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Β. Αλεξανδρής, που έσπευσε μαζί με άλλους δικηγόρους, συγγενείς και φίλους του Μ. Ζαφειρόπουλου, έξω από το γραφείο του.

Παξινός: Οι δικηγόροι δεν θα καμφθούν

Σε δήλωσή του ο πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Παξινός αναφέρει:
«Καταδικάζω την άνανδρη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ενός εξέχοντος συναδέλφου με σημαντική και πολυετή προσφορά στη κοινωνία, στη νομική επιστήμη, στο δικηγορικό σώμα και στα συνδικαλιστικά δρώμενα του Συλλόγου. Δυστυχώς για άλλη μια φορά με αγανάκτηση διαπιστώνουμε την έλλειψη επαρκούς προστασίας του Έλληνα πολίτη που γίνεται θύμα δολοφονικών ενεργειών σε κεντρικότητα σημεία της Αθήνας. Είναι βέβαιο ότι οι δικηγόροι μετά το τραγικό αυτό συμβάν δεν θα καμφθούν από παρόμοιες ενέργειες και όπως πάντα θα δίνουν το καθημερινό τους παρών για τη προστασία της Δημοκρατίας. Βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια του αλησμόνητου Μιχάλη».