Ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης στο Μουντιάλ η Ελλάδα

Ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης στο Μουντιάλ η Ελλάδα

Με 2-1 επικράτησε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην Κύπρο

Έκανε το καθήκον της η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου κόντρα στην αντίστοιχη της Κύπρου, στο κρίσιμο παιχνίδι για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, παίρνοντας τη νίκη με 2-1 και «σκαρφαλώνοντας» στη δεύτερη θέση του ομίλου, μετά την εντός έδρας ήττα της Βοσνίας από το Βέλγιο με 3-4.

Η Κύπρος προηγήθηκε στο σκορ στο 18’, με τον Πιέρο Σωτηρίου να γίνεται αποδέκτης της μπάλας μετά από κάθετη πάσα του Κυριάκου και να νικάει με διπλή προσπάθεια τον Καρνέζη, γράφοντας το 1-0.

Όμως η συνέχεια ανήκε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που μέσα σε λίγα λεπτά πέτυχε την ολική επαναφορά: στο 24’ ο Μάνταλος εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Λαΐφη και έστρωσε στον Μήτρογλου, που δεν αστόχησε, ενώ στο 26’ ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Τζιόλης πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας το προβάδισμα στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με την εθνική μας ομάδα να «ξυπνά» και πάλι στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες με τον Τοροσίδη στο 48’ (κεφαλιά που πέρασε άουτ), τον Μήτρογλου στο 55’ (σουτ από πλάγια θέση που πέρασε άουτ) και με τον Μάνταλο στο 57’ (πλασέ του Μάνταλου που σταμάτησε στο δεξί δοκάρι). Όμως οι χαμένες αυτές ευκαιρίες δεν κόστισαν στην Ελλάδα, καθώς οι Κύπριοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν, με αποτέλεσμα το 1-2 να παραμείνει μέχρι το τέλος.

Με το αποτέλεσμα αυτό, η Ελλάδα προσπερνά στη βαθμολογία του ομίλου τη Βοσνία και «στρογγυλοκάθεται» στη δεύτερη θέση, την οποία θα κατακτήσει οριστικά αν στην τελευταία αγωνιστική κερδίσει το αδύναμο Γιβραλτάρ.

Ωστόσο, δεν είναι βέβαιο ότι η δεύτερη θέση θα οδηγήσει την Ελλάδα και στα μπαράζ των προκριματικών του Μουντιάλ, αφού από τις εννέα ομάδες που θα καταταγούν δεύτερες στους ομίλους τους, μόνο οι οκτώ θα μπουν στα μπαράζ, και η εθνική μας ομάδα είναι μεταξύ των υποψηφίων να μείνουν εκτός οκτάδας, λόγω της χαμηλής συγκομιδής βαθμών της. Τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν πάντως την ερχόμενη εβδομάδα, όταν και θα διεξαχθούν οι τελευταίοι αγώνες για τη φάση των ομίλων των προκριματικών.