Ελπίζει για το Μουντιάλ η Ελλάδα, έχασε η Βοσνία από το Βέλγιο

Ελπίζει για το Μουντιάλ η Ελλάδα, έχασε η Βοσνία από το Βέλγιο

Ευχάριστα νέα για την εθνική μας ομάδα από το άλλο παιχνίδι του ομίλου

Ανοιχτός παραμένει ο δρόμος προς τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας για την Εθνική Ελλάδος, μετά τη νίκη του Βελγίου μέσα στη Βοσνία με 4-3, μετά από ένα επεισοδιακό σε εξέλιξη ματς.

Το παιχνίδι ήταν αδιάφορο βαθμολογικά για τους Βέλγους, που έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στο Μουντιάλ, ενώ αντίθετα οι Βόσνιοι ήθελαν μόνο τη νίκη για να διατηρήσουν τη διαφορά τους από την Ελλάδα και να παραμείνουν στη δεύτερη θέση. Όμως ήταν το Βέλγιο που άνοιξε το σκορ μόλις στο 4’ με τον Μενιέ. Όμως οι Βόσνιοι κατάφεραν να «γυρίσουν» το ματς πριν τη λήξη του ημιχρόνου, με γκολ του Μεντούνιανιν στο 30’ και του Βίστσα στο 39΄.

Όμως οι Βέλγοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη: στο 59’ ισοφάρισαν με τον Μπατσουαγί και στο 68’ ο Φερτόνχεν έδωσε ξανά το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους με 3-2.

Η Βοσνία ισοφάρισε σε 3-3 στο 82’ με κεφαλιά του Ντούμιτς, όμως η χαρά της κράτησε λίγο, αφού στο επόμενο λεπτό ο Καράσκο διαμόρφωσε το τελικό 4-3 υπέρ του Βελγίου.

Έτσι, αν η Ελλάδα νικήσει την Κύπρο στο αποψινό παιχνίδι, θα προσπεράσει τη Βοσνία και θα βρεθεί στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, την οποία και θα κρατήσει αν την τελευταία αγωνιστική δεν πέσειθύμα τεράστιας έκπληξης απέναντι στο αδύναμο Γιβραλτάρ.

Ωστόσο, δεν είναι βέβαιο ότι η δεύτερη θέση θα οδηγήσει την Ελλάδα στα μπαράζ του Μουντιάλ, αφού από τις εννέα ομάδες που θα καταταγούν δεύτερες στους ομίλους τους, μόνο οι οκτώ θα μπουν στα μπαράζ, και η εθνική μας ομάδα είναι μεταξύ των υποψηφίων να μείνουν εκτός οκτάδας, λόγω της χαμηλής συγκομιδής βαθμών της. Τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν πάντως την ερχόμενη εβδομάδα, όταν και θα διεξαχθούν οι τελευταίοι αγώνες για τη φάση των ομίλων των προκριματικών.