Προχωρά η αξιολόγηση στο Δημόσιο – Ποιο υπουργείο έχει μείνει πίσω

Προχωρά η αξιολόγηση στο Δημόσιο – Ποιο υπουργείο έχει μείνει πίσω

7 στους 10 κατέθεσαν το έντυπο αξιολόγησης με τα στοιχεία τους στον προϊστάμενο - αξιολογητή τους, παρά την αποχή που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ

Σε υψηλά ποσοστά κυμαίνεται η συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στη διαδικασία της αξιολόγησης στα υπουργεία. Παρά την αποχή που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, η εικόνα που έχει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης είναι ότι μέχρι τώρα, 7 στους 10 κατέθεσαν το έντυπο αξιολόγησης με τα στοιχεία τους στον προϊστάμενο - αξιολογητή τους, ενώ η διαδικασία συνεχίζεται.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων ήταν καθολική, αγγίζοντας το 100%, στα υπουργεία Τουρισμού και Εθνικής Άμυνας. Πάνω από το 90% ανέρχεται το ποσοστό συμμετοχής των υπαλλήλων στα υπουργεία Υποδομών & Μεταφορών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Άνω του 60% είναι το αντίστοιχο ποσοστό στα υπουργεία Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ το μόνο υπουργείο που φαίνεται να μην ολοκληρώθηκε η διαδικασία είναι το Εργασίας, όπου σύμφωνα με τους κύκλους του υπουργείου, «εκδηλώθηκαν φαινόμενα που θύμιζαν άλλες εποχές».

Πηγές του αρμόδιου υπουργείου εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την πορεία της αξιολόγησης, καθώς σημειώνουν ότι με δεδομένο ότι μέχρι τώρα η συμμετοχή υπερβαίνει κατά μέσο όρο το 70%, στο τέλος της διαδικασίας θα έχει λάβει μέρος το σύνολο του προσωπικού.

Η αξιολόγηση βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο στάδιο των προϊσταμένων. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έθεσε πρόσφατα εγκύκλιος της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη, ο προϊστάμενος που παρέλαβε τα έντυπα αξιολόγησης από τους υφιστάμενούς του, ως α΄ αξιολογητής, έχει προθεσμία έως τις 12 Οκτωβρίου, προκειμένου να τους αξιολογήσει, να συμπληρώσει το έντυπο αξιολόγησης στο σκέλος που τον αφορά και να το παραδώσει στον β΄ αξιολογητή.

Ο τελευταίος υποχρεούται το αργότερο έως τη Δευτέρα 23 του μηνός να έχει συμπληρώσει ό,τι του αναλογεί στο έντυπο αξιολόγησης και να το υποβάλει στην αρμόδια Διεύθυνση προσωπικού/διοικητικού της υπηρεσίας του.

Σημειώνεται ότι τροπολογία της κ. Γεροβασίλη υπενθυμίζει στους κατόχους θέσεων ευθύνης στο Δημόσιο τις υποχρεώσεις τους και προβλέπει ότι όποιος αρνηθεί την αξιολόγηση δεν θα συμμετάσχει στις κρίσεις προϊσταμένων.