Μυστήριο με 4 απαγωγείς του Λεμπιδάκη που εξαφανίστηκαν

Μυστήριο με 4 απαγωγείς του Λεμπιδάκη που εξαφανίστηκαν

Φόβοι για βεντέτα ανάμεσα σε κατηγορουμένους και μέλη του ασύλληπτου «πυρήνα»

Μέσα από το υλικό της δικογραφίας διαπιστώνεται επίσης, η φυγή «4 απογοητευμένων-διαφωνούντων» δραστών, οι οποίοι βαρέθηκαν ή φοβήθηκαν από το μεγάλο χρονικό διάστημα της κράτησης και την εμμονή συνεργών τους να απαιτούν υπέρογκα λύτρα. Την ίδια ώρα, όπως γράφει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας της Κρήτης φοβούνται το ενδεχόμενο «βεντέτας» ανάμεσα σε κατηγορουμένους και μέλη του ασύλληπτου «πυρήνα», στην περίπτωση που ανοίξουν… στόματα.

Ήδη, 46χρονος φερόμενος «στρατολογητής» εξέφρασε φόβους για τη ζωή του και δεν αποκαλύπτει τα κρησφύγετα που κρατούσαν τον όμηρο. Οι αστυνομικοί στο πλαίσιο της προανάκρισης διαπίστωσαν ότι ο 60χρονος μεσίτης κρατούσε βιβλίο «εσόδων-εξόδων», ενώ υπάρχει ένας άγνωστος «Κώστας» και ο «Ακης», ο οπερατέρ (!) των βίντεο Λεμπιδάκη, σημειώνει το ρεπορτάζ.

Σε κάποιο σημείο της δικογραφίας, ο 45χρονος ακτιβιστής των πλειστηριασμών και εμπρηστής των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφεται ως ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον πρώτο και δεύτερο πυρήνα της συμμορίας μετά τις αρχικές αποχωρήσεις, ενώ φέρεται να γνωρίζει και την αιτία απενεργοποίησης των πρώτων, οι οποίοι αποχώρησαν ως «απογοητευμένοι» ή στοχευμένοι από την Αστυνομία.

Μεταξύ αυτών, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναζητούν τον… αριστερόχειρα με τη βαριοπούλα, τον άνθρωπο που συμμετείχε στην αρπαγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη, σπάζοντας το τζάμι του οδηγού, ο οποίος δεν συμπεριλαμβάνεται στους συλληφθέντες. Μεγάλο μέρος της δικογραφίας περιγράφει τις 32 επαφές των απαγωγέων με μέλη της οικογένειας, άλλους συγγενείς και στενούς συνεργάτες του επιχειρηματία, πολλές από τις οποίες στοχεύουν στη συναισθηματική φόρτιση και κάμψη του ηθικού προκειμένου να ενδώσουν στις απαιτήσεις τους.

Οι απαγωγείς υπερτονίζουν την κακή σωματική και ψυχική υγεία του Μιχάλη Λεμπιδάκη, που τον οδήγησαν σε απόπειρα αυτοκτονίας με… πλαστικό μαχαίρι, σε κρίσεις πανικού, απειλούν ότι θα στείλουν… δάκτυλό του, βρίζουν την οικογένεια και απειλούν ότι θα διαπομπεύσουν τα μέλη της δημοσιοποιώντας τις ηχογραφημένες συνομιλίες τους για να αναδείξουν την… αδιαφορία τους να ελευθερώσουν τον άνθρωπό τους.