Η πρώτη κατάθεση του Λεμπιδάκη μετά την απελευθέρωσή του

Η πρώτη κατάθεση του Λεμπιδάκη μετά την απελευθέρωσή του

«Τα βίντεο είχαν γυριστεί μέσα στο κρησφύγετο και μου έλεγαν τι να πω»

Ασφαλής στο σπίτι του, στα Καλέσα Ηρακλείου, βρίσκεται πλέον ο επιχειρηματίας ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, απολαμβάνοντας πλέον την ελευθερία του μετά την πολύμηνη απαγωγή του από τις 30 Μαρτίου.

Αμέσως μετά την απελευθέρωσή του τα ξημερώματα της Δευτέρας από την αστυνομία, μεταφέρθηκε στο χώρο της σχολής αστυφυλάκων στο Ρέθυμνο προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες από το γιατρό της σχολής, αλλά και να έχει τη φροντίδα των ψυχολόγων της αστυνομίας.

Εκεί, ο απαχθείς έδωσε μία πρώτη κατάθεση στους αστυνομικούς, περιγράγράφοντας όλα όσα έζησε στα χέρια των απαγωγέων του.

Εμφανώς αδυνατισμένος και καταπονημένος από όλη αυτή την περιπέτεια, ο επιχειρηματίας είχε πλήρη διαύγεια και απαντούσε σε κάθε ερώτηση των αστυνομικών

Σύμφωνα με το Cretapost, ανέφερε ότι οι απαγωγείς του τον είχαν πάντα δεμένο με αλυσίδα και είχαν αλλάξει συνολικά έξι κρησφύγετα.

Στο δωμάτιο, όπου κρατείτο έμπαιναν δύο άτομα, τα οποία φορούσαν κουκούλες, ενώ κουκούλα φορούσαν και στον ίδιο, όταν τον μετέφεραν από το ένα κρησφύγετο στο άλλο.

Όσον αφορά στα βίντεο που είχαν στείλει οι απαγωγείς, ο κ. Λεμπιδάκης ανέφερε ότι «είχαν γυριστεί μέσα στο κρησφύγετο και μου έλεγαν τι να πω».

Τόσκας: Μήνυμα παραδειγματισμού σε κάθε επίδοξο απαγωγέα

Χθες έγινε γνωστός στις αστυνομικές αρχές ο τόπος κράτησης του απαχθέντος επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν πληροφορίες από τα κινητά τηλέφωνα των δραστών, λέγοντας ότι έγιναν παρακολουθήσεις και κινητών τηλεφώνων και προσώπων.

Ο κ. Τόσκας υπογράμμισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η επιχείρηση ήταν αναίμακτη. Υπογράμμισε επίσης ότι η σημερινή μεγάλη επιτυχία της ΕΛΑΣ στέλνει ένα μήνυμα παραδειγματισμού σε όλους τους επίδοξους απαγωγείς.