Προσπάθησε, αλλά λύγισε στο Τορίνο ο Ολυμπιακός

Προσπάθησε, αλλά λύγισε στο Τορίνο ο Ολυμπιακός

Με γκολ των Ιγκουαΐν και Μάντζουκιτς, η Γιουβέντους επικράτησε με 2-0

Το πάλεψε ο Ολυμπιακός μέσα στην έδρα της Γιουβέντους, όμως δεν απέφυγε τελικά την ήττα, με την πρωταθλήτρια Ιταλίας να επικρατεί με 2-0 και να αφήνει την ελληνική ομάδα στην τελευταία θέση της βαθμολογίας του 4ου Ομίλου του Champions League, χωρίς βαθμό.

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα ήταν κακό, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να είναι καλά στημένοι στο γήπεδο και να μην επιτρέπουν στους Ιταλούς να κάνουν το παιχνίδι τους. Έτσι, η Γιουβέντους είχε την κατοχή της μπάλας, όμως δεν μπορούσε να απειλήσει. Αντίθετα, ήταν ο Ολυμπιακός που είχε την ευκαιρία στο 36’ να περάσει μπροστά στο σκορ, με τον Εμενίκε να μην μπορεί να βρει τον Πάρντο, που ήταν μόνος του με το τέρμα.

Η Γιούβε πίεσε στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους, και απείλησε στο 40’ με την κεφαλιά του Μάντζουκιτς που απέκρουσε ο Προτό και στο 45’ με το πλασέ του Ντιμπάλα που επίσης απέκρουσε θεαματικά ο Προτό, ενώ λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου από κόντρα στο πόδι του Ένγκελς η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Βέλγου τερματοφύλακα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος, πιέζοντας ακόμα περισσότερο για το γκολ, το οποίο τελικά ήρθε στο 69’, όταν από μπαλιά του Άλεξ Σάντρο ο Ιγκουαΐν, που είχε μπει σαν αλλαγή, έγινε αποδέκτης της μπάλας στο ύψος της μικρής περιοχής και με διπλή προσπάθεια (η πρώτη σταμάτησε πάνω στον Νικολάου) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν να έχουν μείνει από δυνάμεις μετά από την υπερπροσπάθεια του πρώτου μέρους και δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν, ενώ στο 80’ από εκπληκτική κάθετη του Ιγκουαΐν ο Ντιμπάλα πλάσαρε τον Προτό, ο Ένγκελς πρόλαβε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή, όμως αυτή έφτασε στο κεφάλι του Μάντζουκιτς, που... μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Οι παίκτες του Τάκη Λεμονή δεν είχαν πια κουράγιο να κυνηγήσουν την ανατροπή, με το 2-0 να παραμένει μέχρι το τέλος.

Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς για τον 4ο Όμιλο, η Μπαρτσελόνα πέρασε δύσκολα από την έδρα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας με 1-0, χάρη σε αυτογκόλ του Κοάτες στο 49’.

Έτσι, στη βαθμολογία του ομίλου, μετά από δύο αγωνιστικές, η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στην κορυφή με 6 βαθμούς, η Γιουβέντους και η Σπόρτινγκ Λισαβόνας ισοβαθμούν στους 3, ενώ ο Ολυμπιακός δεν έχει ακόμα βαθμό.