Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Σαμοθράκη

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Σαμοθράκη

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Για την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού προκειμένου να αποκατασταθούν τα προβλήματα που δημιούργησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στη Σαμοθράκη, μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Έβρου, Νατάσα Γκαρά.

«Ενημερωθήκαμε για την πάρα πολύ μεγάλη καταστροφή που προκλήθηκε στη Σαμοθράκη, λόγω των πρωτοφανών καιρικών φαινομένων το πρωί της Τρίτης, από την πυροσβεστική υπηρεσία, διότι υπήρχε και πρόβλημα επικοινωνίας στο νησί. Άμεσα, ενημερώθηκαν τα συναρμόδια υπουργεία, με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να έχει την επίβλεψη και παρακολούθηση από την πρώτη στιγμή των ενεργειών που γίνονται, ενώ ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης μετέβη από χθες το μεσημέρι στη Σαμοθράκη.

Άμεση ήταν και η κινητοποίηση, καθώς δόθηκε η εντολή να μεταβούν στο νησί τα αρμόδια κλιμάκια με τους γενικούς γραμματείς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες προκειμένου να γίνει η αποτύπωση, καταγραφή και άμεση αντιμετώπιση και αποκατάσταση των ζημιών. Παράλληλα φροντίσαμε να κινητοποιηθεί ο στρατός και κλιμάκιο ενίσχυσης της πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ, προκειμένου να δράσουν άμεσα. Επίσης, ζητήσαμε να έρθει κλιμάκιο, συγκεκριμένα για το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης, ώστε να καθαριστεί καθώς και ο βασικός εξοπλισμός γιατί καταστράφηκαν τα πάντα από το νερό και τη λάσπη που κατέκλισε το κτίριο, αλλά και να γίνει το συντομότερο δυνατό η επιδιόρθωση του εξοπλισμού» αναφέρει η κ. Γκαρά.

Τέλος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως «το σημαντικό για τη Σαμοθράκη αυτή τη στιγμή δεν είναι μόνο να αποκαταστήσουμε άμεσα τις ζημιές που προκλήθηκα, αλλά ν' ασχοληθούμε και με την επόμενη μέρα για το νησί και να το θωρακίσουμε με όσο καλύτερες και δυνατότερες υποδομές».

Παραλίγο τραγωδία

Το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε από το απόγευμα την Σαμοθράκη, παραλίγο να στοιχίσει την ζωή σε τέσσερα άτομα που ακινητοποιήθηκαν με Ι.Χ αυτοκίνητο σε κοίτη ρέματος στην περιοχή Κακιά Μεριά Σαμοθράκης.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η Πυροσβεστική, άνδρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σαμοθράκης κατάφεραν τελικά λίγο μετά τις 11 το βράδυ να τους απεγκλωβίσουν και να τους μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος. Όπως φαίνεται και η βραδιά θα είναι πολύ δύσκολη για τους κατοίκους της Σαμοθράκης, ενώ και για αύριο προβλέπεται να έρθει νέο κύμα κακοκαιρίας.

Πηγή φωτογραφίες και βίντεο: evros-news.gr