Οι Anonymous διαρρέουν έγγραφα της Τράπεζας της Ελλάδος στο Διαδίκτυο

Οι Anonymous διαρρέουν έγγραφα της Τράπεζας της Ελλάδος στο Διαδίκτυο

Έκαναν πράξη τις απειλές τους οι άγνωστοι χάκερς - Τι απαντά η ΤτΕ

Πράξη έκαναν τις χθεσινές απειλές τους για διαρροή εγγράφων από την Τράπεζα της Ελλάδος οι Anonymous, «ανεβάζοντας» στο Διαδίκτυο ένα αρχείο μεγέθους 1 Gigabyte (από τα 10 Gigabytes που ισχυρίζονται ότι έχουν υποκλέψει.

Μάλιστα, με ανάρτησή τους στο Facebook προειδοποιούν ότι «θα ακολουθήσουν πολλά!», τονίζοντας ότι οι διαρροές θα συνεχιστούν μέρα με τη μέρα, λόγω των μεγάλων μεγεθών των αρχείων.

Πάντως, η Τράπεζα της Ελλάδος απορρίπτει τους ισχυρισμούς των Anonymous ως παντελώς ανυπόστατους, διευκρινίζοντας με ανακοίνωσή της τα εξής:

«Οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής και διαρροής βάσεων δεδομένων της Τράπεζας της Ελλάδος είναι παντελώς ανυπόστατοι. Οι φερόμενες ως αποκαλύψεις 1217 αρχείων, που εμπεριέχουν διοικητικές αποφάσεις, παρουσιάσεις από συνέδρια και άλλα δεδομένα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά στοιχεία που είναι ανακοινώσιμα και διαθέσιμα στο κοινό μέσα από το δικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδος».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, οι Anonymous έριξαν τη σελίδα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και τη σελίδα της ΤτΕ, ενώ απείλησαν με διαρροές και τον ΕΟΠΥΥ, καθώς και την Τράπεζα Πειραιώς.

«ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Πρός: ΕΟΠΥΥ, Τράπεζα Πειραιώς. 2 Βάσεις δεδομένων είναι στα χέρια μας. Μία λάθος κίνηση και όλα θα δημοσιευθούν και θα χρησιμοποιηθούν εναντίον σας!» έγραψαν στη σελίδα τους στο Facebook.

Είχε προηγηθεί άλλο μήνυμα που έγραφε: «Η ΤτΕ ήταν μια δοκιμή. Δεν ήταν ακριβώς επίθεση, ήταν προειδοποίηση! Τα χειρότερα έρχονται!», ενώ την Κυριακή έγραψαν: «Προς "Κυβέρνηση της Ελλάδος" Ελπίζουμε, ένα μικρό δείγμα να το πήρατε. Τα χειρότερα για εσάς έρχονται! Ο λαός δεν σας φοβάται!».