Οδηγός αγώνων στη σπείρα που έκανε εκατοντάδες ληστείες

Οδηγός αγώνων στη σπείρα που έκανε εκατοντάδες ληστείες

Η συμμορία των σεσημασμένων έχει διαπράξει περισσότερες από 200 ένοπλες ληστείες

Μία πτώση στην πρώτη στροφή της πίστας αγώνων μοτοσυκλέτας στις Σέρρες και η απώλεια διεκδίκησης του τίτλου ήταν… προμήνυμα για τον 32χρονο οδηγό αγώνων με σημαντικές νίκες σε πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες.

Συνελήφθη, γράφει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», λίγο μετά τον τελευταίο αγώνα που συνοδεύτηκε με πτώση, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που είχε διαπράξει εκατοντάδες ένοπλες ληστρικές επιδρομές σε ταχυδρομικά υποκαταστήματα, σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, πρακτορεία του ΟΠΑΠ.

Ο χρόνος διάπραξης των ληστειών ήταν εφάμιλλος με την αγωνιστική του σταδιοδρομία, καθώς υπερέβαινε για μερικά δευτερόλεπτα έναν αγωνιστικό γύρο σε πίστα!

Στο παρελθόν είχε απασχολήσει για ληστείες και κλοπές, ενώ ένας συνεργός του, που αναζητείται, τον είχε εμπλέξει σε υπόθεση απαγωγής στο Μεταξουργείο, χωρίς εκείνος να έχει συμμετάσχει, αλλά κατηγορήθηκε. Στις 9 Ιουλίου 2015, άγνωστοι είχαν απάγει μια νεαρή γυναίκα από τον Αγ. Δομίνικο, αρχικά την κράτησαν σε ένα σπίτι και αργότερα σε ένα πάρκινγκ αυτοκινήτων στην Αγ. Παρασκευή, όπου κατάφερε να απελευθερωθεί και να διαφύγει.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης εξιχνιάστηκαν μέχρι στιγμής 56 ένοπλες ληστείες και συγκεκριμένα 6 στην Ηλεία, μία στα Χανιά Κρήτης και 49 στην Αττική, ενώ εκτιμάται ότι συνολικά έχουν διαπράξει περισσότερες από 200 ένοπλες ληστείες, με παράνομα κέρδη εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

*φωτογραφία Αρχειου