Μικρό αεροσκάφος κατέπεσε στη Ροδόπη – Βρέθηκαν τα σιντρίμια

Μικρό αεροσκάφος κατέπεσε στη Ροδόπη – Βρέθηκαν τα σιντρίμια

Απογειώθηκε στις 12:00 το μεσημέρι από το αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης με προορισμό τη Ρουμανία

Ένα μικρό αεροπλάνο τύπου CT2K με δύο Ουκρανούς επιβαίνοντες που απογειώθηκε στις 12:35 το μεσημέρι της Παρασκευής από το αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης με προορισμό τη Ρουμανία, κατέπεσε το απόγευμα στην οροσειρά της Ροδόπης.

Το μονοκινητήριο αεροσκάφος εντοπίστηκε νωρίς το βράδυ κοντά στο χωριό Κερασιά Κομοτηνής, όπου και βρέθηκε ένα φτερό του από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Την πυροσβεστική οδήγησε στο σημείο της πτώσης, το πλήρωμα του στρατιωτικού ελικοπτέρου Super Puma, που απογειώθηκε περίπου στις 17.00 για τον εντοπισμό του αεροσκάφους, το σήμα του οποίου χάθηκε λίγη ώρα μετά την απογείωσή του. Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί το ζευγάρι, που επέβαινε στο μονοκινητήριο.

Το σήμα του αεροσκάφους χάθηκε από το FIR της Βουλγαρίας λίγο μετά την απογείωσή του.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αερολιμενάρχης, Στέλιος Ζαντανίδης, το αεροσκάφος χάθηκε από το FIR της γείτονος κάπου μεταξύ Ροδόπης, Ξάνθης και Καβάλας.

Άμεσα η γειτονική χώρα ενημέρωσε το αεροδρόμιο των Αθηνών, καθώς το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης ήταν κλειστό εκείνη την ώρα, με αποτέλεσμα την κινητοποίηση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας και υπό καταρρακτώδη βροχή.

Το ιστορικό

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από την Αλεξανδρούπολη μαζί με ακόμα ένα CT2K, με δύο άτομα πλήρωμα έκαστο και είχαν προορισμό την Ρουμανία.

Στις 14:50, το ένα αεροσκάφος ανέφερε στο FIR της Βουλγαρίας ότι δεν βλέπει το άλλο αεροσκάφος και αφού προσγειώθηκε στη Ρουμανία ανέφερε ότι σταμάτησε να βλέπει το άλλο αεροσκάφος 50 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Αλεξανδρούπολης.

Στις 17:00 το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) έθεσε το αεροσκάφος σε φάση κινδύνου καθώς η βουλγαρική πλευρά είπε ότι δεν θα κάνει τίποτα, σύμφωνα με το ant1news.gr.