Εμπλοκή με την απάντληση από το «Αγία Ζώνη ΙΙ»

Εμπλοκή με την απάντληση από το «Αγία Ζώνη ΙΙ»

Το δεξαμενόπλοιο «Lassea» έχει κατασχεθεί και αναζητείται άλλο πλοίο - Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο Κουρουμπλής

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ζήτησε ο υπουργός Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής ώστε να ξεμπλοκαριστούν ορισμένες διαδικασίες που σχετίζονται με την απορρύπανση μετά το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δικαστικές αρχές δεν επιτρέπουν να ξεφορτώσει το πετρέλαιο που έχει απαντλήσει το πλοίο «Λασσαία», το οποίο έχει κατασχεθεί μετά τον έλεγχο των λιμενικών αρχών και τον εντοπισμό ποσοτήτων πετρελαιοειδών μιγμάτων στις δεξαμενές έρματος χωρίς παραστατικά.

Ζητήθηκε επίσης η παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για την διευκόλυνση των διαδικασιών που έχουν να κάνουν με την εξεύρεση άλλου πλοίου για να συνεχίσει την απάντληση από το «Αγία Ζώνη ΙΙ» η οποία έχει διακοπεί από την Τρίτη το μεσημέρι.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο ιδιοκτήτης του βυθισμένου πλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ» έχει αντιρρήσεις με τις προτάσεις που γίνονται για συγκεκριμένα πλοία απάντλησης και ζητάει να μεταβούν άλλες εταιρίες.

Δίωξη για πλημμέλημα στον πλοίαρχο και τον μηχανικό του «Λασσαία»

Υπενθυμίζεται ότι δίωξη για παραβίαση τελωνειακού κώδικα για λαθρεμπορία καυσίμων σε βαθμό πλημμελήματος, άσκησε η εισαγγελία Πειραιά εναντίον του πλοιάρχου και του πρώτου μηχανικού του πετρελαιοφόρου «Lassea», στο οποίο μετά από έλεγχο των λιμενικών αρχών εντοπίστηκαν ποσότητες πετρελαιοειδών μιγμάτων στις δεξαμενές έρματος χωρίς παραστατικά.

Η εισαγγελέας παρέπεμψε τους δύο ναυτικούς να δικαστούν αύριο από το τριμελές πλημμελειοδικείο.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο πλοίο, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση των λιμενικών εντοπίστηκαν περίπου 45 με 55 κυβικά πετρελαιοειδών μιγμάτων, χωρίς νόμιμα παραστατικά, στις δεξαμενές έρματος του πετρελαιοφόρου που έως τώρα απαντλούσε καύσιμα από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο ΑΓ.ΖΩΝΗ ΙΙ νοτιοδυτικά της Αταλάντης.

Όπως αναφέρουν πηγές από το λιμενικό σώμα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ποσότητα των πετρελαιοειδών που βρίσκονται μέσα στο δεξαμενόπλοιο δεν έχει ακόμα καταμετρηθεί.

Το «Lassea» έχει κατασχεθεί και βρίσκεται αυτή στη στιγμή στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Ασπροπύργου.