Κουκουλοφόροι αμαύρωσαν την πορεία για τον Παύλο Φύσσα – 5 τραυματίες

Κουκουλοφόροι αμαύρωσαν την πορεία για τον Παύλο Φύσσα – 5 τραυματίες

Επίθεση με πέτρες σε συνεργείο τηλεοπτικού σταθμού - Τραυματίστηκαν ο δημοσιογράφος και ο οπερατέρ

Από επεισόδια στιγματίστηκε η αντιφασιστική πορεία για τη συμπλήρωση 4 ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που διοργανώθηκε σήμερα στο Κερατσίνι από φορείς, σωματεία, αντιφασιστικές συλλογικότητες και οργανώσεις της Αριστεράς.

Ομάδα κουκουλοφόρων πέταξαν πέτρες προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ και οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Στη συνέχεια, οι κουκουλοφόροι έσπασαν τζαμαρίες στο κτίριο όπου στεγάζεται το δημαρχείο Κερατσινίου.

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν και στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Εθνικής Αντιστάσεως, στη Δραπετσώνα μετά το τέλος της πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, όταν ομάδες αγνώστων άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Τα επεισόδια μικρής έκτασης μεταξύ των δυνάμεων της αστυνομίας και της ομάδας αγνώστων συνεχίστηκαν με πετροπόλεμο στα γύρω στενά της περιοχής, ενώ αυτή τη στιγμή η κατάσταση στην περιοχή έχει ηρεμήσει.

Με κεντρικό σύνθημα «Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους Ναζί» οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για την δολοφονία του αδικοχαμένου 34χρονου τον Σεπτέμβριο του 2013 και καταδίκασαν όσες φασιστικές συμπεριφορές έχουν εκδηλωθεί τα τελευταία χρόνια.

Αυτήν την ώρα πραγματοποιείται συναυλία στο Καστράκι της Δραπετσώνας, έναντι της πύλης Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά, με τίτλο «Πώς ανέχεσαι να ζεις μαζί τους;», με ελεύθερη είσοδο.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η οικογένεια του Παύλου Φύσσα με την διοργάνωση της συναυλίας «θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν αφορά μόνο εμάς ή τα υπόλοιπα θύματα. Σκοπός μας είναι όσο η δίκη μπαίνει στην τελική ευθεία να αποτελέσει κομβικό σημείο συσπείρωσης για δράση σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα, με έμπρακτη στήριξη και μαζική παρουσία του κόσμου στις συνεδριάσεις, ώστε να καταστήσουμε σαφές ότι η συνολική καταδίκη των φασιστών θεωρείται μονόδρομος».

Πριν την έναρξη της συναυλίας σημειώθηκαν εντάσεις έξω από το χώρο, όταν άγνωστοι έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και αφού έβαλαν φωτιές επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν στο σημείο. Από την επίθεση τραυματίστηκαν ένας δημοσιογράφος και δύο οπερατέρ του ΑΝΤ1.

Εξάλλου, ένας πολίτης δέχθηκε πέτρα στο κεφάλι, ενώ ο άλλος ξυλοκοπήθηκε από νεαρούς έξω από κατάστημα Καφέ στο οποίο προξένησαν φθορές.

Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να τους διαλύσει ενώ έγιναν και τρεις προσαγωγές.

Παράλληλα, δύο άτομα προσήχθησαν από την αστυνομία και εξετάζεται η συμμετοχή τους στα - περιορισμένης έκτασης - επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα κατά την αντιφασιστική πορεία που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι στη διάρκεια των ίδιων επεισοδίων και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί ζημιές στις βιτρίνες δύο κεντρικών καταστημάτων και σε κάδο απορριμμάτων που παραδόθηκε στις φλόγες.