Το σχέδιο προστασίας στο κέντρο της Αθήνας από ενδεχόμενη επίθεση

Το σχέδιο προστασίας στο κέντρο της Αθήνας από ενδεχόμενη επίθεση

ΕΛ.ΑΣ. και Δημοτική Αστυνομία τοποθετούν κολονάκια στο ιστορικό κέντρο

Σε συζητήσεις με τον Δήμο της Αθήνας για την τοποθέτηση σταθερών ή βυθιζόμενων εμποδίων (κολονάκια) στους δρόμους περιμετρικά του ιστορικού κέντρου βρίσκονται στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Επισήμως, γράφει η εφημερίδα «Καθημερινή», το θέμα αφορά τον έλεγχο της παράνομης στάθμευσης στα πεζοδρομημένα στενά του εμπορικού τριγώνου. Αξιωματούχοι που μετέχουν στις διαπραγματεύσεις, ωστόσο αποκαλύπτουν στην εφημερίδα ότι σκοπός του σχεδίου είναι η αποτροπή τρομοκρατικής επίθεσης με αυτοκίνητο, όπως αυτές στη Νίκαια, στο Λονδίνο και πιο πρόσφατα στη Βαρκελώνη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι πρόσφατες επαφές και συναντήσεις μεταξύ αστυνομίας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης γίνονται στο πλαίσιο ενός νέου επικαιροποιημένου μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Προστασίας και του Δήμου Αθήνας. Προβλέπεται δημιουργία περισσότερων μεικτών κλιμακίων αστυνόμευσης και ελέγχων με τη συμμετοχή αστυνομικών και υπαλλήλων της δημοτικής Αστυνομίας, όπως ήδη συμβαίνει στον πεζόδρομο της οδού Ερμού για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου.

Επιπλέον, προωθείται η έναρξη λειτουργίας εντός του ιστορικού κέντρου ενός αστυνομικού σταθμού που θα επανδρωθεί από ένστολους της ΕΛ.ΑΣ. και της Δ. Αστυνομίας.