Η Σπόρτινγκ πλήγωσε τον Ολυμπιακό που άργησε να ξυπνήσει

Η Σπόρτινγκ πλήγωσε τον Ολυμπιακό που άργησε να ξυπνήσει

Με 2-3 ηττήθηκαν οι Πειραιώτες στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Champions League

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στη φάση των ομίλων του Champions League ο Ολυμπιακός, καθώς μετά από κακή εμφάνιση ηττήθηκε μέσα στο Καραϊσκάκη με 2-3 από την θεωρητικά πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου του, τη Σπόρτινγκ Λισαβώνας.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς, καθώς μόλις στο 2ο λεπτό, μετά από έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Ακούνια, ο Ντουμπιά πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού και «πάγωσε» το Καραϊσκάκη, ανοίγοντας το σκορ.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 13’ ήρθε και το 2-0 για τους Πορτογάλους, που βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση μετά από κόρνερ που σπατάλησαν οι Πειραιώτες, με τον Ντουμπιά να βρίσκει τον Ζέλσον και αυτόν να πλασάρει άνετα τον Καπίνο.

Η Σπόρτινγκ συνέχισε να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο και στο 18’ είχε δοκάρι με τον Φερνάντες, ενώ ο Καπίνο είπε «όχι» στον Κοάτες στο 22’. Στο 40’ ο Ζέλσον έστειλε ξανά την μπάλα στο δοκάρι, όμως στο 43’ ο Φερνάντες βρέθηκε αμαρκάριστος μετά από κάθετη μπαλιά του Κοάτες και από θέση βολής δεν αστόχησε, κάνοντας το 0-3.

Ο Ολυμπιακός έμοιαζε... υπνωτισμένος από το παιχνίδι της αντιπάλου του και δεν μπορούσε να αντιδράσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη σημαντική ευκαιρία των πρωταθλητών Ελλάδος στο ματς ήρθε στο 62’, όταν μετά από μπαλιά του Μάριν και προσπάθεια του Τζούρτζεβιτς η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Ματιέ και κύλησε προς την εστία της Σπόρτινγκ, όμως ο Κοάτες πρόλαβε να την απομακρύνει πριν περάσει τη γραμμή. Σε δύο περιπτώσεις ο Εμενίκε, που μπήκε σαν αλλαγή αντί του Τζούρτζεβιτς στο 63’, πήγε να γίνει απειλητικός, όμως και τις δύο φορές, στο 64’ και στο 75’, τον σταμάτησαν ο Ματιέ και ο Κοάτες αντίστοιχα.

Αντίθετα, ήταν η Σπόρτινγκ που έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ στο 88’ με την κεφαλιά του Ντοστ που σταμάτησε στο δοκάρι.

Όμως στα τελευταία λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» ξύπνησαν: στο 89’ μείωσαν σε 1-3 με τον Πάρντο, που είχε μπει αλλαγή δέκα λεπτά νωρίτερα, ο οποίος απέφυγε θεαματικά δύο αντιπάλους «εκτέλεσε» τον Ρούι Πατρίσιο από πλάγια θέση, ενώ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν και πάλι ο Πάρντο με προβολή, μετά από σέντρα του Φιγκέιρας, που μείωσε σε 2-3, όμως πλέον ήταν πολύ αργά για την ελληνική ομάδα να αποφύγει την ήττα.

Το αποτέλεσμα αυτό φέρνει τον Ολυμπιακό με την πλάτη στον τοίχο ήδη από την πρώτη αγωνιστική, καθώς ακολουθούν τώρα τα (ακόμα δυσκολότερα) εκτός έδρας παιχνίδια με τη Γιουβέντους στο Τορίνο (Τετάρτη 27/9) και την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου (Τετάρτη 18/10).

Στο άλλο παιχνίδι του 4ου Ομίλου, η Μπαρτσελόνα ήταν εντυπωσιακή απέναντι στη Γιουβέντους, της οποίας επιβλήθηκε με 3-0 στο Καμπ Νου, με τον Μέσι να «χτυπά» δύο φορές (45’ και 69’) και τον Ράκιτιτς να προσθέτει άλλο ένα γκολ (69’).