Χωρίς τρένα η χώρα την Πέμπτη, ημέρα πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Ιταλούς

Χωρίς τρένα η χώρα την Πέμπτη, ημέρα πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Ιταλούς

Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο

Δεν θα πραγματοποιηθούν σιδηροδρομικά δρομολόγια από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 14 Σεπτεμβρίου, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) στις 14 Σεπτεμβρίου 2017.

Η απεργία γίνεται την ημέρα που υπογράφεται στην Κέρκυρα η τελική συμφωνία, βάσει της οποίας η ΤΡΑΙΝΟΣΕ περιέρχεται στην πλήρη ιδιοκτησία της ιταλικής «Ferrovie delo stato Italiane».

Στις 14 Σεπτεμβρίου οι τελικές υπογραφές για το πέρασμα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Ιταλούς

Σημειώνεται, ότι οι βραδινές αμαξοστοιχίες 600 και 601 που αναχωρούν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 14 Σεπτεμβρίου από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, θα κυκλοφορήσουν κανονικά μετά τη λήξη της απεργίας.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511.

Στο πλευρό των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο η ΓΣΕΕ.

Την υποστήριξη της στον αγώνα των εργαζομένων του σιδηροδρόμου δηλώνει η ΓΣΕΕ καθώς αυτοί αντιδρούν στην πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και έχουν προγραμματίσει για αύριο 14 Σεπτεμβρίου 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στο κτίριο Διοίκησης του σιδηροδρόμου.

Η ΓΣΕΕ υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση, με την υπογραφή παραχώρησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Ιταλούς, συνεχίζει την εκποίηση του εθνικού πλούτου με ζημιωμένη για ακόμη μία φορά την ελληνική κοινωνία».

Τέλος, τονίζει ότι βρίσκεται στο πλευρό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και θα συνεχίσει να βρίσκεται στον κοινό αγώνα.