Mεγάλη φωτιά στη δυτική Αχαΐα – Εκκενώνεται η κοινότητα Άρλα

Mεγάλη φωτιά στη δυτική Αχαΐα – Εκκενώνεται η κοινότητα Άρλα

Οι φλόγες απειλούν τις κοινότητες 'Αρλα, Ελαιοχώρι, Πετροχώρι και Πλανητερέικα, καθώς και το γυναικείο μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας Μαρίτσης

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για την αντιμετώπιση της φωτιάς που εκδηλώθηκε περίπου στις 16:30 το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση κοντά στο Σαντομέρι της δυτικής Αχαΐας και εξελίσσεται σε δύο μέτωπα.

Η μεγάλη φωτιά απειλεί τέσσερις κοινότητες και ένα μοναστήρι.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Χρήστος Νικολάου, οι φλόγες απειλούν τις κοινότητες 'Αρλα, Ελαιοχώρι, Πετροχώρι και Πλανητερέικα, καθώς και το γυναικείο μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας Μαρίτσης.

Στην εκκένωση της κοινότητας 'Αρλας στη δυτική Αχαΐα που κινδυνεύει από τη φωτιά, προχωρούν οι Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε λεωφορείο που υπάρχει στην κοινότητα θα επιβιβασθούν ηλικιωμένοι και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και θα μεταφερθούν σε γειτονικές περιοχές.

Επίσης, όσοι κάτοικοι παραμένουν στην 'Αρλα, έχουν συγκεντρωθεί στον κεντρικό δρόμο, ενώ ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια.

Περισσότεροι από 60 πυροσβέστες με 31 οχήματα προσπαθούν να κρατήσουν τα πύρινα μέτωπα μακριά από τις κοινότητες 'Αρλα, Τζάιλο, Πετροχώρι και Ελαιοχώρι.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Δυικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, «οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη απόψε στη δυτική Αχαΐα και δυστυχώς λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, η νύχτα προβλέπεται να είναι δύσκολη».

Να σημειωθεί, ότι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων.

Επίσης, στην περιοχή βρίσκονται και δυνάμεις της Αστυνομίας, προκειμένου να διευκολύνουν την κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων.