Για τρίτη ημέρα στις φλόγες η Ζάκυνθος – Συνεχείς αναζωπυρώσεις

Για τρίτη ημέρα στις φλόγες η Ζάκυνθος – Συνεχείς αναζωπυρώσεις

Οι φλόγες έφτασαν στις αυλές των πρώτων σπιτιών στις Μαριές - Στάχτη χιλιάδες στρέμματα πεύκων, ελαιοκαλλιεργειών και στάβλων με ζώα

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα είναι παραδομένα στις φλόγες τα πανέμορφα δάση της ορεινής Ζακύνθου, με την πύρινη λαίλαπα να έχει κάψει χιλιάδες στρέμματα πεύκων, αλλά και ελαιοκαλλιεργειών και στάβλων με ζώα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία αντιμετωπίζει, αυτή τη στιγμή, τις συνεχείς αναζωπυρώσεις στην περιοχή των Μαριών, με όλη τη δύναμη να βρίσκεται στα πύρινα μέτωπα. Στόχος είναι να τεθεί η πυρκαγιά υπό μερικό έλεγχο έως το βράδυ, για να μην ξαναζήσουν οι κάτοικοι τον χθεσινό εφιάλτη.

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι φλόγες έφτασαν στις αυλές των πρώτων σπιτιών στις Μαριές, με τους πυροσβέστες και δασοπυροσβέστες να έχουν αναπτύξει μια ασπίδα μπροστά από τα σπίτια για να τα προφυλάξουν.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε επικεντρώσει τις προσπάθειές της, στην δημιουργία αντιπυρικών ζωνών γύρω από τα σπίτια, ενώ οι φλόγες, που έκαιγαν τα γύρω πεύκα, έφταναν σε ύψος τα 8 μέτρα.

Περίπου στις 23:30 χθες το βράδυ, οι φλόγες περικύκλωσαν σπίτια και περιουσίες κατοίκων της περιοχής. Εκτός από το σπίτι που βρισκόταν έξω από το χωριό, καταστράφηκαν και μη κατοικήσιμα κτίσματα και παλιές αποθήκες και αγροικίες.

Από το πρωί στο νησί επιχειρούν 5 αεροπλάνα τύπου Canadair, 4 ελικόπτερα, 3 μπουλντόζες του στρατού, καθώς και 150 πυροσβέστες με 53 οχήματα, μόνο στην περιοχή των Μαριών.

Ακόμα, πριν λίγη ώρα έφτασαν στη Ζάκυνθο 15 οχήματα με 60 άντρες από την ανατολική Θράκη και την Μακεδονία.

Στην Ζάκυνθο το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν φωτιές στις περιοχές Καμπί, Πελιλόμπι, Σκούτα, Αναφωνήτρια, Καπελέτι - Άνω Βολίμες, Αργάσι και Αγαλάς.