Σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά στην Αναφωνήτρια Ζακύνθου

Σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά στην Αναφωνήτρια Ζακύνθου

Σοκάρει το βίντεο από τη πυρκαγιά

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στο χωριό Αναφωνήτρια στην βόρεια Ζάκυνθο, θέση Αρετάκη , όπου καίγεται πευκοδάσος της περιοχής.

Στην άμεση εκκένωση του χωριού προχωρούν οι αρχές της Ζακύνθου καθώς η μεγάλη φωτιά έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια του χωριού.

Ο δυνατός άνεμος που πνέει στο νησί συμμαχεί με την πυρκαγιά με αποτέλεσμα να μην επιτρέπει στα εναέρια μέσα να βοηθήσουν.

Στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, βρίσκονται πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής με δέκα άντρες και δύο υδροφόρες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Δυστυχώς, οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Μάχη δίνουν με τις φλόγες οι πυροσβέστες σε άλλη μία προσπάθεια να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα. Κατά τη διάρκεια ολόκληρου του καλοκαιριού επιδεικνύοντας ηρωισμό οι πυροσβέστες της Ζακύνθου και άλλων νομών

Ηρωική είναι η προσπάθεια των πυροσβεστών να ελέγχουν τη φωτιά προκειμένου να μη κινδυνέψουν άνθρωποι και κατοικίες. Οι πυροσβέστες της Ζακύνθου και των άλλων νομών κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες υπερβάλλουν εαυτούς προκειμένου να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα

Η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη και κατευθύνεται προς Μαριές ενώ επιχειρούν δυνάμεις από αέρος , 1 ελικόπτερο, επίγειες 19 οχήματα και 37 άνδρες και αναμένονται δυνάμεις από Πελοπόννησο

Πηγή: http://zantepress24.gr