Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας τρεις τόποι μουσουλμανικής λατρείας στην Αθήνα

Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας τρεις τόποι μουσουλμανικής λατρείας στην Αθήνα

Εντολή για διερεύνηση και καταγραφή των σημείων

Στην πλήρη χαρτογράφηση όλων των άτυπων χώρων λατρείας μουσουλμάνων που βρίσκονται στην Αττική έχουν προχωρήσει οι αρχές ασφαλείας.

Σημεία σε όλο τον νομό όπου συγκεντρώνονται μουσουλμάνοι έχουν καταχωριστεί με πλήρη διεύθυνση, ακόμη και με τον αριθμό ατόμων που τα επισκέπτονται αναφέρει το δημοσίευμα της «Ελευθερίας του Τύπου».

Μάλιστα στο μικροσκόπιο έχει μπει ακόμη και η «γλώσσα» που χρησιμοποιείται στους λόγους των ιμάμηδων, καθώς ερευνάται αν στους χώρους αυτούς γίνονται δεκτά ακραία κηρύγματα ή διάλογοι «υποστήριξης» των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, όπως η πρόσφατη στον πεζόδρομο Λας Ράμπλας της Βαρκελώνης.

Πριν από λίγους μήνες ο Νίκος Τόσκας έδωσε εντολή για τη διερεύνηση και καταγραφή αυτών των σημείων, ώστε η ΕΛ.ΑΣ. να έχει σαφή και αποτυπωμένη εικόνα, μετά μάλιστα και τα αλλεπάλληλα αιματηρά χτυπήματα ακραίων ισλαμιστών στην Ευρώπη.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της εφημερίδας αυτή τη στιγμή υπάρχουν 80 ενεργοί χώροι λατρείας και από αυτούς οι τρεις βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών ασφαλείας, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι κάποια άτομα δεν δίστασαν να εκφραστούν με σκληρό και ακραίο τρόπο για τον δυτικό κόσμο και τον τρόπο ζωής σε αυτές τις χώρες. Οι Αρχές επίσης ενημερώνονται και για το παρελθόν των μουσουλμάνων που επισκέπτονται τους τρεις χώρους λατρείας.

Άσκηση της ΕΛ.ΑΣ για ακραία ισλαμική επίθεση

Η Αστυνομία ετοιμάζεται για νέα άσκηση αντιμετώπισης ακραίων ισλαμικών επιθέσεων. Αυτή τη φορά η άσκηση δεν θα είναι επί χάρτου, αλλά θα χρησιμοποιηθούν χώροι όπου θα μπορούσαν να εκδηλωθούν τρομοκρατικές ενέργειες όπως για παράδειγμα ένας κεντρικός σταθμός του μετρό, ώστε να υπάρξει καλή γνώση χωροταξική.

Ένα από τα πιο ακραία σενάρια αντιμετώπισης επίθεσης ισλαμιστών είχαν αντιμετωπίσει πριν λίγο καιρό οι αστυνομικοί στην άσκηση «Τυφώνας» και περιλαμβάνει περιστατικά τρομοκρατικών επιθέσεων ταυτόχρονα σε διάφορα κτίρια, κάποια από τα οποία και κυβερνητικά.