Βελτιωμένη εικόνα στην Ανατολική Αττική από τα μέτωπα της πυρκαγιάς

Βελτιωμένη εικόνα στην Ανατολική Αττική από τα μέτωπα της πυρκαγιάς

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής βρίσκονται σε επιφυλακή

Βελτιωμένη είναι τις τελευταίες ώρες η εικόνα στα μέτωπα της Ανατολικής Αττικής καθώς η ένταση των μποφόρ έπεσε κατακόρυφα και έτσι οι δυνάμεις της πυροσβεστικής κατάφεραν και περιόρισαν τη φωτιά η οποία πλέον βρίσκεται σε ύφεση.

Μετά από «μπαράζ» ρίψεων νερού από τα εναέρια μέσα το απόγευμα, και με την άπνοια που επικρατεί τη νύχτα, οι φωτιές στις περισσότερες περιοχές έχουν οριοθετηθεί και η πυροσβεστική είναι συγκρατημένα αισιόδοξη ότι τα χειρότερα έχουν περάσει.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα η πυρκαγιά έχει μόνο μικροεστίες διαχειρίσιμες σε όλη την περίμετρό της, ενώ στη χαράδρα μέσα από την οποία κατευθυνόταν προς την Εθνική Οδό, έχουν ήδη κατεβεί πεζοί πυροσβέστες και μηχανήματα και σε σημαντικό βαθμό την έχουν οριοθετήσει.

Από το πρωί κάνουν ρίψεις στις εστίες δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ενεργά μέτωπα, ωστόσο οι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος είναι επιφυλακτικοί, καθώς από το μεσημέρι προβλέπεται ενίσχυση των ανέμων. Θεωρούν ωστόσο ότι σήμερα είναι μια καλύτερη ημέρα. Ήδη αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των αυτοκινήτων προς Πολυδένδρι που χθες είχε διακοπεί από την αστυνομία.

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι και η πυρκαγιά στην Ηλεία η οποία απομακρύνθηκε από το χωριό Περιστέρι -το οποίο εκκενώθηκε χθες- και κινήθηκε ανατολικά. Η φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι υπό επιτήρηση και από το πρωί κάνει ρίψεις νερού και ένα ελικόπτερο.

Στο Πολυδένδρι, που κινδύνεψε το απόγευμα, έχουν απομείνει μόνο λίγες εστίες φωτιάς και στο Καπανδρίτι τα περισσότερα μέτωπα είναι πλέον σε ύφεση.

Ωστόσο, όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής βρίσκονται σε επιφυλακή για τον φόβο των απρόβλεπτων αναζωπυρώσεων.