Εκκενώνεται το Σαλαμίδι Καπανδριτίου – Μεγάλο μέτωπο προς Μαλακάσα

Εκκενώνεται το Σαλαμίδι Καπανδριτίου – Μεγάλο μέτωπο προς Μαλακάσα

Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις - Υπεράνθρωπη μάχη με τις φλόγες δίνουν πυροσβέστες και εθελοντές για επί 3 μέρες

Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να καίει η πυρκαγιά την Αττική για τρίτη μέρα. Οι προσπάθειες κατάσβεσης επικεντρώνονται στην αναχαίτιση του κυρίου μετώπου που μαίνεται μεταξύ Καλάμου και Μικροχωρίου.

Το μέτωπο είναι σε εξέλιξη μέσα σε μια χαράδρα κοντά στο Μικροχώρι, όπου προσπαθούν να το κρατήσουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, με τη συνδρομή εναέριων μέσων.

Αυτή την ώρα κινδυνεύει η περιοχή Σαλαμίδι στο Καπανδρίτι και εκκενώθηκαν τα σπίτια ενώ μεγάλο μέτωπο πυρκαγιάς κινείται με ταχύτητα προς τη Μαλακάσα, καθώς η φορά του ανέμου σπρώχνει τις φλόγες προς εκεί.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς του Π.Σ., η πυρκαγιά είναι πάρα πολύ δύσκολη, καθώς, εκτός των άλλων, η μεγάλη θερμοκρασία που αναπτύσεται απο την καύση του πυκνού δάσους, δημιουργεί ένα μικροκλίμα στην περιοχή, με πολλαπλασιασμό της έντασης του ανέμου και τη δημιουργία ισχυρών ανοδικών ρευμάτων που δεν επιτρέπουν στα εναέρια μέσα να κατέβουν πολύ χαμηλά και να κάνουν ρίψεις, ενώ και οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν να πλησιάσουν.

Για το λόγο αυτό, με την βοήθεια του στρατού και πολιτών γίνεται προσπάθεια για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών για να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς.

Σύμφωνα με την τελυταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, σε σχέση με τον Κάλαμο και το Καπανδρίτι ,βελτιωμένη λίγο είναι η κατάσταση προς Βαρνάβα και Γραμματικό.

Στο πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής επιχειρούν 72 οχήματα, 180 πυροσβέστες και 58 άτομα πεζοπόρο. Επιπλέον, την επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν, 20 εθελοντικά οχήματα, 40 υδροφόρες των ΟΤΑ, ΕΥΔΑΠ και της Περιφέρειας Αττικής, 11 μηχανήματα έργου και από τις Ένοπλες Δυνάμεις 100 άνδρες έμψυχο δυναμικό και τέσσερα μηχανήματα έργου.

Τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν από αέρος διαδοχικά, για να υπάρχουν πάντα εναέρια μέσα πάνω από την πυρκαγιά, 3 αεροσκάφη CANADAIR και 6 ελικόπτερα.