Χρυσό για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων του πόλο

Χρυσό για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων του πόλο

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 5-3 της Κροατίας στα πέναλτι

Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο πόλο, σε επίπεδο νέων ανδρών, αναδείχθηκε η Ελλάδα, καθώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε της Κροατίας στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Νέων στα πέναλτι, με σκορ 5-3 (κανονική διάρκεια 7-7).

Μετά τη νίκη της στον ημιτελικό κόντρα στη Σερβία με 9-8, η εθνική μας ομάδα νέων έκανε και στον τελικό πολύ καλή εμφάνιση, και μάλιστα κρατούσε στα χέρια της τη νίκη στην κανονική διάρκεια, όμως ισοφαρίστηκε δύο δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του τελευταίου δεκαλέπτου, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί οι Έλληνες πολίστες αποδείχθηκαν πιο εύστοχοι, καθώς δεν έχασαν κανένα από τα πέναλτι που εκτέλεσαν, και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο.

Σημειώνεται ότι αυτό είναι το δεύτερο χρυσό μετάλλιο που κατακτά η Ελλάδα στη συγκεκριμένη κατηγορία εθνικών ομάδων, μετά το 2001 στην Κωνσταντινούπολη, όπου και πάλι στον τελικό είχε νικήσει την Κροατία. Σε άλλες δύο περιπτώσεις η χώρα μας έχει κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο, το 1995 στη Γαλλία (ηττήθηκε από την Ουγγαρία) και το 2011 στην Κροατία (ηττήθηκε από την Κροατία).

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-1, 1-2, 2-3