Βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο

Βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο

Οι νεφώσεις θα είναι παροδικά αυξημένες με όμβρους στα βόρεια

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν από το Σάββατο σύμφωνα με το δελτίο επιδείνωσης του καιρού, το οποίο εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Το δελτίο προβλέπει καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και χαλάζι.

Συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο, στα βόρεια θα εκδηλωθούν καταιγίδες, οι οποίες τοπικά θα είναι σφοδρές και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες την Παρασκευή, όπου ο υδράργυρος θα αγγίξει κατά τοπούς τους 41 βαθμούς Κελσίου, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση το Σάββατο στα δυτικά και την Κυριακή στην υπόλοιπη χώρα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί βορειοδυτικοί.

Κυριακή

Οι νεφώσεις θα είναι παροδικά αυξημένες με όμβρους στα βόρεια, ενώ αναμένεται να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως στην Κεντρική - Ανατολική Μακεδονία και το Βόρειο Αιγαίο και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίζουν προς το βράδυ. Ενώ πτώση θα σημειωθεί στη θερμοκρασία από τα βόρεια.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά από το μεσημέρι και μετά, ενώ υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.