Πάτρα: Κατέρρευσε οροφή στο παλιό λιμάνι – Ένας νεκρός

Πάτρα: Κατέρρευσε οροφή στο παλιό λιμάνι – Ένας νεκρός

Έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν εγκλωβισμένων

Αλλοδαπός, αλγερινής υπηκοότητας, είναι ο άνδρας που έχασε την ζωή του σήμερα το απόγευμα, μετά την κατάρρευση οροφής κτιρίου, στην χερσαία ζώνη του παλιού λιμανιού της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλλοδαπός είχε πάει στο συγκεκριμένο σημείο, διότι είχε βρει τρόπο, προκειμένου να φορτίσει την μπαταρία του κινητού τηλεφώνου του.

Όμως, λίγη ώρα πριν φύγει, όπως είπαν φίλοι του στους πυροσβέστες που ερευνούν τον χώρο, σημειώθηκε η κατάρρευση, με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί από την οροφή.

Παράλληλα, άνδρες της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν εγκλωβισμένων μέσα στο κτίριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, πρόκειται για το στέγαστρο που βρίσκεται εντός της λιμενικής ζώνης, στο ύψος της Όθωνος Αμαλίας και Αγίου Νικολάου.

ΟΛΠΑ: Το ακίνητο είχε χαρακτηριστεί ετοιμόρροπο και είχε περιφραχθεί

«Το ακίνητο που κατέρρευσε στο βόρειο λιμάνι είχε χαρακτηριστεί ετοιμόρροπο, είχε περιφραχθεί και είχε σήμανση ότι ο χώρος είναι ετοιμόρροπος και δεν πρέπει να προσεγγίζεται από πολίτες», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ), Νίκος Κοντοές.

«Το τραγικό γεγονός της κατάρρευσης του ακινήτου, που δυστυχώς είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου, έγινε λίγες ώρες μετά την υπογραφή της σύμβασης με τη μειοδότρια εταιρεία, για την κατεδάφισή του» ανέφερε ο κ. Κοντοές. Παρότι το ακίνητο-αποθήκη δεν ανήκε πια στη χερσαία ζώνη του λιμένα, με βάση την πρόσφατη απόφαση που έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ο ΟΛΠΑ είχε αναλάβει να το κατεδαφίσει και να παραδώσει το χώρο στην πόλη, διευκρινίζει ο πρόεδρος του οργανισμού.

«Η κατεδάφιση του ακινήτου καθυστέρησε, γιατί η αρχαιολογική υπηρεσία ήθελε να κριθεί το κτίριο διατηρητέο» αναφέρει ο κ. Καντοές. Μάλιστα, «η αρχαιολογική υπηρεσία είχε βάλει ερώτημα προς το κεντρικό αρχαιολογικό συμβούλιο, με αποτέλεσμα αυτή η διαδικασία να πάρει ένα χρονικό διάστημα και να μας καθυστερήσει» κατέληξε ο πρόεδρος του ΟΛΠΑ.