Οι Ολυμπιονίκες στο ΣτΕ για τις άδειες ΠΡΟΠΟ

Οι Ολυμπιονίκες στο ΣτΕ για τις άδειες ΠΡΟΠΟ

Ζητούν να μην τους αφαιρεθούν οι άδειες πρακτορείου προγνωστικών

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσε ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών και 7 γυναίκες Ολυμπιονίκες, με την οποία ζητούν να ακυρωθεί, ως αντισυνταγματική, η κυβερνητική απόφαση σύμφωνα με την οποία σε εκείνους που έχουν διοριστεί στο δημόσιο δεν θα παρέχεται άδεια ΠΡΟΠΟ.

Μάλιστα, με την ίδια απόφαση όσοι έχουν ήδη λάβει άδεια πρακτορείου προγνωστικών αγώνων καλούνται να επιλέξουν μεταξύ της υπαλληλικής τους ιδιότητας και αυτής του πρακτορειούχου και σε αντίθετη περίπτωση θα υποστούν πειθαρχικές διώξεις ή άλλες διοικητικές κυρώσεις.

Οι Ολυμπιονίκες, στην προσφυγή τους, υποστηρίζουν ότι αιφνίδια το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης έκανε δεκτή την σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (354/2011), έξι χρόνια μετά την έκδοση της, παραβιάζοντας με αυτό τον τρόπο τη συνταγματική αρχή της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του πολίτη στο κράτος. Όπως τονίζουν, η αρχή της νομιμότητας επιβάλλει την διατήρηση της ισχύος των ευμενών ρυθμίσεων για τους Ολυμπιονίκες και συμπληρώνουν ότι παραβιάζεται και το άρθρο 16 του Συντάγματος που κατοχυρώνει εγγυήσεις υπέρ του αθλητισμού και θεσπίσει ειδικές ρυθμίσεις υπέρ των εξαιρετικώς διακρινόμενων αθλητών.

Επιπλέον, οι Ολυμπιονίκες αναφέρουν ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα η αυθεντική ερμηνεία των νόμων ανήκει αποκλειστικά στο νομοθέτη και όχι στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.