Φονικός σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Κω

Φονικός σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Κω

Δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες ο απολογισμός

Τραγικός είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός μετά την εκδήλωση μεγάλου σεισμού στην Κω που σημειώθηκε στις 1:31 π.μ. και ήταν εντάσεως 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Μέχρι στιγμής υπάρχουνδύο νεκροί τουρίστες μετά από πτώση τοιχίου, πληροφορίες επιβεβαίωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, και ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης.

Με βάση τα πρώτα στοιχεία υπάρχουν και αρκετοί τραυματίες και μεγάλες υλικές ζημιές.

Δύσκολη είναι η νύχτα που διανύουμε για τους κατοίκους του ανατολικού Αιγαίου. Ιδιαίτερα στην Κω οι πρώτες εικόνες που μεταδίδονται αυτή τη στιγμή από το νησί δείχνουν το πόσο ισχυρή ήταν η δόνηση και πόσο ταραγμένοι είναι οι κάτοικοι του νησιού που πετάχτηκαν έντρομοι έξω από τα σπίτια τους.

Οι μετασεισμοί είναι διαδοχικοί (σχεδόν ένας κάθε δεκάλεπτο) με το μέγεθός τους να φτάνει ακόμα και τα 4,8 ρίχτερ.

Κανονικά λειτουργεί το αεροδρόμιο

Το αεροδρόμιο της Κω θα λειτουργήσει κανονικά, καθώς δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα από τον ισχυρό σεισμό των 6,5 Ρίχτερ που έπληξε το νησί, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός που μαζί με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη βρίσκονται ήδη στην περιοχή.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός, αυτή τη στιγμή το σοβαρότερο πρόβλημα εντοπίζεται στο λιμάνι καθώς μέχρι να ελεγχθεί, καθίσταται προσωρινά ανενεργό.

Πρόσθεσε επίσης, ότι κάποιοι επιβάτες, φορτηγά και δίκυκλα, που επιβιβάστηκαν στη Νίσυρο και στην Κάλυμνο από τη μη προσέγγιση πλοίου στο νησί θα μεταφερθούν με πλοίο ανοιχτού τύπου στην Κώ στο Μαστηχάρι και στην Καρδάμαινα

Κυβερνητικό κλιμάκιο στο νησί

Στην Κω με αεροσκάφος C-130 έφθασαν πριν από λίγο ο υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και Υποδομών Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης μαζί με τον υφυπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό. Στο νησί αναμένεται επίσης δύναμη από την 1η ΕΜΑΚ με 15 άτομα και δύο σκύλους καθώς και κλιμάκιο μηχανικών.