Γυναίκα με κελεμπία ψέκασε και κατέστρεψε αρχαία κειμήλια στη Βεργίνα

Γυναίκα με κελεμπία ψέκασε και κατέστρεψε αρχαία κειμήλια στη Βεργίνα

Την περίεργη υπόθεση ερευνά η Αστυνομία ενώ εκφράζονται φόβοι μήπως προχωρήσει σε νέους βανδαλισμούς

Μια μυστηριώδη γυναίκα, η οποία κατέστρεψε πολύτιμα αρχαία αντικείμενα στο Μουσείο των Βασιλικών Tάφων της Βεργίνας αναζητά η Αστυνομία. Η γυναίκα, μάλλον αφρικανικής καταγωγής, με φόρεμα – κελεμπία και φορώντας τουρμπάνι, μπήκε στον χώρο του Μουσείου κρατώντας ένα μικρό ψεκαστήρα, που δεν έγινε αντιληπτός από τους υπαλλήλους – φρουρούς του χώρου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το vima.gr, η γυναίκα ψέκασε με άχρωμο κι ελαιώδες υλικό τις πώρινες βάσεις περισσοτέρων από 10 επιτύμβιων στηλών, δημιουργώντας μεγάλους λεκέδες στα αρχαία αντικείμενα. Με το ίδιο υγρό ψέκασε και μεγαλο αριθμό ενημερωτικών επιγραφών και φωτογραφιών του χώρου.

Όταν οι υπεύθυνοι του μουσείου στην Βεργίνα κι η ΕΛΑΣ εντόπισαν τις αλλοιώσεις από τις ψεκασμένες επιτύμβιες στήλες αναζήτησαν το υλικό από τις κάμερες, όπου και εντόπισαν τη γυναίκα που βλέπετε στη φωτογραφία.

Προσπαθώντας να βρουν στοιχεία για άλλες κινήσεις της, πριν και μετά το περιστατικό στο Μουσείο της Βεργίνας, οι αστυνομικοί ερευνούν αν συμμετείχε σε κάποιο τουριστικό «γκρουπ». Μάλιστα εκφράζονται φόβoι ότι ίσως επιχειρήσει κάτι παρόμοια επίθεση σε άλλα ελληνικά μουσεία ή αρχαιολογικούς χώρους.