Η Χαλκιδική πνίγηκε από τόνους νερού

Η Χαλκιδική πνίγηκε από τόνους νερού

Εκτεταμένες ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Οι περιοχές του πρώην δήμου Τορώνης, από το Πόρτο Κουφό, την Τορώνη και τη Συκιά στη Χαλκιδική είδαν χθες το σκληρό πρόσωπο της φύσης εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν στην περιοχή. Κάτοικοι και τουρίστες λαχτάρησαν, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς, στη Σιθωνία έπεσαν 90 τόνοι νερό ανά στρέμμα!

Οι ζημιές τεράστιες τόσο σε υποδομές, όσο και σε διάφορες επιχειρήσεις όπως σημειώνει το halkidikinews.gr. Ο δήμος Σιθωνίας με το υπ'αριθμ. 10878 έγγραφό του ζήτησε την κήρυξη του Δήμου Σιθωνίας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω της σημερινής θεομηνίας από τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής και το τμήμα Πολιτικής Προστασίας.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε δημόσιες υποδομές, όπως σε δρόμους και δίκτυα, ενώ ζημιές υπάρχουν και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και αυτοκίνητα.

Ολόκληρος ο μηχανισμός του Δήμου Σιθωνίας βρίσκεται στις πληγείσες περιοχές, ενώ ο δήμαρχος Ιωάννης Τζίτζιος επισκέφθηκε μία μία τις περιοχές που δέχτηκαν το χτύπημα της κακοκαιρίας. Η αναλυτική καταγραφή των ζημιών θα γίνει τις επόμενες ημέρες από κλιμάκιο του Δήμου.