Συζητείται η αναστολή εκτέλεσης της ποινής κάθειρξης 13 ετών που έχει επιβληθεί στην Ηριάννα

Συζητείται η αναστολή εκτέλεσης της ποινής κάθειρξης 13 ετών που έχει επιβληθεί στην Ηριάννα

Το δικαστήριο έδωσε μεγαλύτερη βαρύτητα στη σχέση της νεαρής κοπέλας με εμπλεκόμενο σε διαφορετική δικογραφία της «ΣΠΦ»

Κρίσιμη για την τύχη της 29χρονης Ηριάννας είναι η σημερινή ημέρα καθώς έχει προσδιοριστεί η συζήτηση ,ενωπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών ,της αίτησης της αναστολής εκτέλεσης της ποινής κάθειρξης 13 ετών που της έχει επιβληθεί για συμμετοχή της στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Στο πλευρό της νεαρής υποψήφιας διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθηνών θα σταθούν δεκάδες φίλοι, αλληλέγγυοι και γνωστοί της η οποίοι και την περασμένη Παρασκευή δήλωσαν την συμπαράσταση τους σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

Η 29χρονη Ηριάννα καταδικάστηκε στις αρχές Ιουνίου σε ποινή κάθειρξης 13 ετών χωρίς αναστολή και χωρίς να της αναγνωρίστει κανένα ελαφρυντικό, για συμμετοχή της στην οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" με βάση ένα μερικό αποτύπωμα.

Σύμφωνα με την υπεράσπιση της το δικαστήριο έδωσε μεγαλύτερη βαρύτητα στη σχέση της νεαρής κοπέλας με εμπλεκόμενο σε διαφορετική δικογραφία της «ΣΠΦ», για την οποία εκείνος έχει ήδη αθωωθεί ομόφωνα από τον πρώτο βαθμό για συγκρότηση, ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Η Ηριάννα συνελήφθη το 2013 και έδωσε οικειοθελώς γενετικό υλικό, με τις αρχές στη συνέχεια να επικαλούνται ένα μερικό αποτύπωμά της σε γεμιστήρα εκτός όπλου, το οποίο είχε εντοπιστεί μαζί με άλλο "ορφανό" οπλισμό στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου. Έτσι, βρέθηκε αντιμέτωπη με βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις οι οποίες οδήγησαν στην καταδίκη και τον εγκλεισμό της.