Ένταση και χημικά στην πορεία κατά του Γιούνκερ στη Θεσσαλονίκη

Ένταση και χημικά στην πορεία κατά του Γιούνκερ στη Θεσσαλονίκη

Οι διαδηλωτές βρήκαν καταφύγιο μέσα στην ΕΡΤ-3 όπου αυτή την στιγμή απαιτούν να βγουν στον αέρα και να μιλήσουν

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα στην παραλιακή λεωφόρο Θεσσαλονίκης μεταξύ φοιτητών και συλλογικοτήτων που διαμαρτύρονται για την παρουσία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην πόλη και δυνάμεων των ΜΑΤ.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να περάσουν από τις κλούβες των ΜΑΤ κοντά στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλάς για να πλησιάσουν στο Μέγαρο Μουσικής όπου βρίσκεται ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Οι αστυνομικοί δεν τους επέτρεψαν, επικράτησε ένταση και οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

Η διαδήλωση έγινε ενάντια στην ανακήρυξη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.

Αργότερα, οι διαδηλωτές προσπάθησαν να πλησιάσουν στο μέγαρο μουσικής από την Λεωφόρο Στρατού. Ωστόσο και εκεί ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που τους απώθησαν αρχικά.

Οι διαδηλωτές άρχισαν να πετούν πέτρες και μπουκάλια οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και οι συγκεντρωμένοι βρήκαν καταφύγιο μέσα στην ΕΡΤ-3 όπου αυτή την στιγμή απαιτούν να βγουν στον αέρα και να μιλήσουν. Όπως λένε χαρακτηριστικα: «Δεν πρόκειται να φύγουμε αν δε βγούμε στον αέρα εμείς που σταματήσαμε το μαύρο στην ΕΡΤ»

Πηγή: seleo.gr