Πώς θα καταφέρετε να εξοικονομήσετε χρήματα από τα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου

Πώς θα καταφέρετε να εξοικονομήσετε χρήματα από τα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου

H λύση για όσους κάνουν λίγα χιλιόμετρα στη διάρκεια του έτους

Τα τελευταία χρόνια περιόρισα κατά πολύ τις μετακινήσεις μου. Όχι ότι σταμάτησα να βγαίνω από το σπίτι, αλλά φρόντισα να ελαττώσω μία από τις πιο βολικές μου συνήθειες, το αυτοκίνητο.

Παλαιότερα έπαιρνα το αυτοκίνητο ακόμα και για αποστάσεις 100 μέτρων από το σπίτι μου έως το περίπτερο ή έως το σούπερ μάρκετ που βρίσκεται δύο τετράγωνα πιο μακριά.
Ωστόσο, λίγο τα ακριβά καύσιμα, λίγο η κρίση, λίγο τα έξοδα του αυτοκινήτου έδρασαν αποτρεπτικά και με ανάγκασαν να αυξήσω τις μετακινήσεις μου με τα πόδια. Αντίστοιχα και με τη δουλειά μου συνέβη κάτι ανάλογο. Γνώρισα καλύτερα το μετρό, και άρχισα να συναναστρέφομαι περισσότερο με ανθρώπους.

Πρόσφατα μάλιστα, ένας φίλος που τον βλέπω καθημερινά κατά τη διάρκεια μετακίνησής μου προς τη δουλειά, με ενημέρωσε για ένα νέο πρόγραμμα ασφάλειας αυτοκινήτου που αποτελεί συμφέρουσα λύση για όσους το χρησιμοποιούν τους λίγο. Ζητώντας του να μου εξηγήσει, αρκέστηκε να μου συστήσει το πρόγραμμα, λέγοντας μου συγκεκριμένα ότι ασφάλισε εκεί το δεύτερο αυτοκίνητο της οικογένειάς του, το οποίο το χρησιμοποίει περιορισμένα. Ήταν αυτό που έκανε τα λιγότερα χιλιόμετρα και σπάνια έβγαινε από τη βολική του θέση στο γκαράζ.

Απευθύνθηκε στην Anytime, ζητώντας να ασφαλίσει το αυτοκίνητό του στο Βuy The Mile. Όπως μου είπε το πρόγραμμα ξεκινάει από 3.000 χιλιόμετρα το χρόνο ετησίως.

«Πολύ λίγα μου φαίνονται! Σίγουρα θα τα ξεπερνάω. Είναι και μακριά η δουλειά βλέπεις… Ξεκινάω κάθε μέρα από το Νέο Κόσμο για να φτάνω στο Γέρακα», εξέφρασα την απορία μου.

«Δίκιο έχεις. Ωστόσο το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα να προσθέσεις επιπλέον 2.000 χιλιόμετρα στο αρχικό πακέτο των 3.000 χιλιομέτρων με μόλις 20 ευρώ. Λειτουργεί όπως ένα καρτοκινητό συμβόλαιο.»

Όπως μου είπε μάλιστα η μέτρηση γίνεται με έναν ασφαλή και πιστοποιημένο τρόπο μέσω μίας ηλεκτρονικής συσκευής με το όνομα OBD. Για να λειτουργήσει η συσκευή αυτή, πρέπει το αυτοκίνητο να έχει κατασκευαστεί μετά το 2000, ώστε να είναι συμβατό με την OBD. Η τηλεματική συσκευή αποτελεί καινοτομία της Anytime, και μπορεί να μετράει τα χιλιόμετρα που διανύει κάποιος καθημερινά. Όλα τα στοιχεία της τηλεματικής συσκευής διαγράφονται αμέσως μετά τη λήξη της διαδρομής.

Βλέποντας τη λύση στο πρόβλημά μου, φρόντισα να ασφαλιστώ στο Buy The Mile αλλά και να λάβω εντελώς δωρεάν τη συσκευή OBD. Κατέβασα το Buy The Mile app για να βλέπω όποτε θελήσω τα χιλιόμετρα που έχω διανύσει, πόσα χιλιόμετρα μου απομένουν, καθώς και την ημερομηνία έναρξης και λήξης κάθε διαδρομής.