Τι κατήγγειλαν μάρτυρες για την επίθεση χρυσαυγιτών σε φωτορεπόρτερ

Τι κατήγγειλαν μάρτυρες για την επίθεση χρυσαυγιτών σε φωτορεπόρτερ

Κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής

Με μελανά χρώματα περιέγραψε ο φωτορεπόρτερ Μενέλαος Μυρίλλας, καταθέτοντας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, την επίθεση που δέχτηκαν τρεις συνάδελφοί του από χρυσαυγίτες, έξω από το Εφετείο Αθήνας τον Ιούλιο του 2014, κατά τη μεταγωγή των Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε και στον τραυματισμό του φωτορεπόρτερ Γιάννη Κέμμου.

«Μας πλησίασαν τρία άτομα και μας ρώτησαν γιατί φωτογραφίζουμε. Στη συνέχεια χτύπησαν τη μηχανή και απώθησαν το συνάδελφο» ειπε και συνέχισε: «τον χτύπησαν στο πρόσωπο και στο λαιμό, παραπάτησε κάτω από το διάζωμα και δέχθηκε ένα σφοδρό χτύπημα με την αρβύλα στο πρόσωπο. Ο Κέμμος ήταν σαν ναρκωμένος μετά το χτύπημα. Εγώ σκέφτηκα ότι αυτό το χτύπημα θα ήταν σίγουρα διάσειση».

Μάλιστα, ο μάρτυρας περιέγραψε πως ένα αυτοκίνητο που πέρναγε τρέχοντας πρόλαβε να φρενάρει στα 40 εκατοστά.

Ο Μενέλαος Μυρίλλας χαρακτήρισε τους αστυνομικούς αδιάφορους απέναντι στην επίθεση που δέχτηκαν οι φωτορεπόρτερ.

«Το ματς ήταν φιλικό. Έχω δει παρέμβαση σε πορεία αναρχικών που εκεί τους μαζεύουν με συνοπτικές διαδικασίες. Σε αυτή την περίπτωση υπήρχε τεράστια αδιαφορία» είπε χαρακτηριστικά.
Για αδιαφορία της αστυνομίας μίλησε νωρίτερα και ο δημοσιογράφος του Star, Παναγιώτης Μπούσιος, αναφερόμενος στην επίθεση που δέχθηκε ενώ κάλυπτε το μνημόσυνο των δύο χρυσαυγιτών, που δολοφονήθηκαν έξω από την τοπική οργάνωση Ν. Ηρακλείου, το 2013.

Ο δημοσιογράφος περιέγραψε το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στις πορείες της Χρυσής Αυγής, τις οποίες όπως είπε καλύπτει από το 1995. «Υπήρχε ένα κλίμα φόβου και τρομοκρατίας. Υπήρχε ένα κλίμα ότι θέλουν να ορίζουν τα πράγματα...ε πάντα έτσι κάνουν, προκειμένου να επιβάλουν την θέλησή τους» τόνισε.