Τρία χρόνια στη Θέμιδα Σκορδέλη για ηθική αυτουργία σε επίθεση 

Τρία χρόνια στη Θέμιδα Σκορδέλη για ηθική αυτουργία σε επίθεση 

Η καταδίκη ήρθε έξι χρόνια μετά την επίθεση σε βάρος τριών μεταναστών

Φυλάκιση τριών ετών, με τριετή αναστολή, επιβλήθηκε στην πρώην υποψήφια βουλευτή της Χρυσής Αυγής Θέμιδα Σκορδέλη για ηθική αυτουργία σε επίθεση που δέχτηκε ένας μετανάστης το 2011 στον Άγιο Παντελεήμονα, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να τραυματιστεί.

Ως δράστες της επίθεσης κατηγορούνται οι Ιωάννης Λουκιανός και Γιώργος Μαρκουλάκης, οι οποίοι επίσης καταδικάστηκαν για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε ποινές φυλάκισης τριών ετών, με 3ετή αναστολή.

Η καταδίκη ήρθε έξι χρόνια μετά την επίθεση σε βάρος τριών μεταναστών και ενώ δύο εξ αυτών έχουν φύγει από τη χώρα.

Το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία για το σκέλος αυτής της υπόθεσης σε έργω εξύβριση, αδίκημα που απαιτεί έγκληση και για το λόγο αυτό έκρινε απαράδεκτη την ποινική δίωξη.

Κανεις από τους κατηγορουμένους δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, αφού όλοι προτίμησαν να εκπροσωπηθούν από τους συνηγόρους τους, αρνούμενοι την εμπλοκή τους στην επίθεση.

«Οι δύο κατηγορούμενοι (σ.σ. Ιωάννης Λουκιανός και Γεώργιος Μαρκουλάκης) ύστερα από εντολή της Θ. Σκορδέλη, επιτέθηκαν μαζί με άλλους στους τρεις παθόντες και επέφεραν στον ένα σειρά βλαβών. Θεωρώ ότι αποδείχθηκε πως και οι τρεις είχαν δόλο, λειτούργησαν από κοινού και ήθελαν να βλάψουν τον παθόντα», τόνισε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας, διευκρινίζοντας το ρόλο που είχε η πρώην υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής που δεν ήταν άλλος από την «επιβολή της στην πράξη των άλλων δύο κατηγορουμένων».