Εξηγήσεις από Παπαντωνίου και σύζυγο για τη βίλα στη Σύρο

Εξηγήσεις από Παπαντωνίου και σύζυγο για τη βίλα στη Σύρο

Κλήθηκαν ως ύποπτοι για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση

Το κατώφλι της εισαγγελίας Διαφθοράς πέρασε ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι τέλεσης του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση, σε βαθμό κακουργήματος.

Το ζεύγος Παπαντωνίου, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε πολυσέλιδα υπομνήματα στην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη στο πλαίσιο της έρευνας που αφορά στις δύο φορολογικές ενημερότητες τις οποίες φέρονται να έλαβαν παρανόμως από τη ∆ΟΥ Κηφισιάς, προκειμένου να πουλήσουν, πριν από περίπου ένα χρόνο, τη βίλα της Σύρου.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας, οι φορολογικές ενημερότητες δεν έπρεπε να δοθούν, αφού υπήρχαν σε εκκρεμότητα φορολογικές οφειλές του κ. Παπαντωνίου και της συζύγου του.

Μάλιστα, με την ιδιότητα του ύποπτου έχουν κληθεί και οι αρμόδιοι υπάλληλοι της ΔΟΥ Κηφισιάς που χορήγησαν τις επίμαχες ενημερότητες.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που αφορά στην πώληση του συγκεκριμένου ακινήτου η εισαγγελική λειτουργός θα αποφανθεί, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα, για τις επόμενες κινήσεις της.