Θυμηθείτε τι σημαίνει καλό παγωτό στο ζαχαροπλαστείο Αφοί Ασημακόπουλοι

Θυμηθείτε τι σημαίνει καλό παγωτό στο ζαχαροπλαστείο Αφοί Ασημακόπουλοι

Η μεγαλύτερη γευστική απόλαυση του καλοκαιριού στο παλαιότερο ζαχαροπλαστείο της Αθήνας

Με την τρίτη γενιά ιδιοκτητών να βρίσκεται στο τιμόνι της επιχείρησης, το ζαχαροπλαστείο Αφοί Ασημακόπουλοι, επί της Χαριλάου Τρικούπη στο κέντρο της πόλης, λειτουργεί από το 1915 και δικαίως θεωρείται το παλαιότερο της Αθήνας.

Εδώ, η παράδοση έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς οι σταθερές αξίες αλλά και τα γλυκά- σημεία αναφοράς του ζαχαροπλαστείου παρασκευάζονται βασισμένα σε συνταγές που μας γυρνάνε πολύ πίσω στο χρόνο, γραμμένες ακόμη σε… οκάδες!

Το ίδιο ισχύει και για το ολόφρεσκο, παραδοσιακό παγωτό του. Η ποιότητα και η αγνότητα των πρώτων υλών το κάνουν να ξεχωρίζει και να θεωρείται ένα από τα καλύτερα παγωτά της Αθήνας.

Φρέσκο γάλα (πρόβειο και αγελαδινό) από παραγωγό, το οποίο παστεριώνουν οι ίδιοι, φρέσκα φρούτα, σοκολάτες και ξηροί καρποί πολύ καλής ποιότητας απογειώνουν το γευστικό αποτέλεσμα.

Στο ζαχαροπλαστείο Αφοί Ασημακόπουλοι θα βρείτε εξαιρετικές κλασικές γεύσεις όπως φιστίκι Αιγίνης, καϊμάκι, εκμέκ, κρέμα και μαστίχα (με πρόβειο γάλα) και σοκολάτα (αγελαδινό γάλα).
Από τις νεότερες γεύσεις ξεχωρίζουν το σύκο-τσίπουρο, το γιαούρτι πορτοκάλι και η ιταλική κρέμα με πορτοκάλι. Αν προσέχετε τη σιλουέτα σας, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε σορμπέ λεμόνι ή σορμπέ φράουλα.

Θα βρείτε επίσης εξαιρετικές τούρτες παγωτό με βάση το καϊμάκι και το παρφέ σοκολάτας, οι οποίες σίγουρα θα σας βάλουν σε πειρασμό. Ό,τι και να επιλέξετε, η απόλαυση είναι εγγυημένη.

Αν θέλετε να επισκεφτείτε το ζαχαροπλαστείο:

Χαριλάου Τρικούπη 82, Αθήνα
Τηλ. 210 3610092

Και πριν το επισκεφτείτε, για να πάρετε ιδέες:

Στην ιστοσελίδα τους asimakopouloi.com
Στην Fb page: Αφοι Ασημακόπουλοι ζαχαροπλαστείο