Σύγχυση με τις άδειες χειριστή ταχυπλόου

Σύγχυση με τις άδειες χειριστή ταχυπλόου

Δεν υπάρχουν τα μέσα για αντικατάσταση με πλαστικές κάρτες

Σύγχυση επικρατεί για χιλιάδες κατόχους αδειών ταχυπλόων, οι οποίοι δεν γνωρίζουν εάν είναι νομικά κατοχυρωμένοι για τις άδειες που ήδη έχουν στην κατοχή τους. Ο λόγος είναι ότι η απόπειρα εκσυγρονισμού του μηχανισμού έκδοσης και ανανέωσης αδειών για ταχύπλοα, έπεσε στο κενό.

Όπως αναφέρεται σε παλαιότερη απόφαση του αρχηγείου του Λιμενικού, οι κάτοχοι παλαιού τύπου έντυπων αδειών χειριστή ταχυπλόου, έπρεπε να τις αντικαστήσουν με νέου τύπου, που έχουν τη μορφή πλαστικής κάρτας έως και 31/12/2017. Η απόφαση ελήφθη με στόχο τον εκσυγχρονισμό και τη μηχανογράφηση του συστήματος καθώς και για την καταπολέμηση κρουσμάτων πλαστών αδειών που είχαν εκδηλωθέι στο παρελθόν, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Καθημερινή.

Ωστόσο όσοι προσήλθαν σε κατά τόπους λιμενικές αρχές για να τακτοποιήσουν το ζήτημα, έμαθαν πως είναι ανέφικτο επειδή δεν υπάρχουν κάρτες και τα απαραίτητα για την εκτύπωση υλικά.

Κύκλοι του υπουργείου Ναυτιλίας, τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα, αναφέρουν ότι σύντομα το συγκεκριμένο θέμα θα έχει διευθετηθεί.