Χαροπαλεύει συμβασιούχος που τραυματίστηκε έξω από ΧΥΤΑ

Χαροπαλεύει συμβασιούχος που τραυματίστηκε έξω από ΧΥΤΑ

Παρασύρθηκε και τραυματίστηκε πολύ σοβαρά από σκουπιδιάρικο έξω από τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης

Λίγα 24ωρα από τον θάνατο της εργάτριας καθαριότητας στον Δήμο Ζωγράφου, το Σάββατο, ένα δεύτερο περιστατικό όπου συμβασιούχος καθαριότητας παλεύει για τη ζωή του, συνέβη στη Θεσσαλονίκη.

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» ένας 45χρονος συμβασιούχος του δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος διακομίστηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής 2 Ιουλίου, μετά από ατύχημα, που συνέβη υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμές συνθήκες, έξω από τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου, οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό συνεχίζουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την όσο το δυνατόν καλύτερη έκβαση της κατάστασης της υγείας του άντρα, ο οποίος είναι πολυτραυματίας.

Πληροφορίες από την αστυνομία αναφέρουν ότι,  αργά χθες το βράδυ, σταθμευμένο όχημα μεταφοράς μετακινήθηκε - άγνωστο πώς - με συνέπεια να παρασύρει και να τραυματίσει τον άντρα. Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ασσήρου.

Το ατύχημα συνέβη έξω από τον ΧΥΤΑ, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του κεντρικού δήμου, Θωμάς Ψαρράς, κατά τη διάρκεια μεταφοράς κοντέινερ και σύμφωνα με τις πρώτες ενημερώσεις «δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία από τον οδηγό».

Η  Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία του δήμου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι  ο άντρας εργάζεται από το 2014 ως οδηγός τράκτορα του δήμου, με ανανέωση συμβάσεων

'Οπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη και εργαζόμενοι του ΧΥΤΑ Μαυροράχης, οι εκπρόσωποι του ΧΥΤΑ δεν είναι αρμόδιοι να μιλήσουν για το θέμα. Κι αυτό διότι το ατύχημα συνέβη έξω από τον χώρο - συχνά κοντέινερ με απορρίμματα, προερχόμενα από τον σταθμό μεταφόρτωσης (ΣΜΑ) μεταφέρονται έξω από τον ΧΥΤΑ από το προηγούμενο βράδυ, για λόγους εξοικονόμησης χρόνου- και αφορούσε συμβασιούχο καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης.