Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στην Κορώνη

Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στην Κορώνη

Στην περιοχή επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα με έξι άτομα και πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά, η οποία έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στην περιοχή της Κορώνης και έφτασε μέχρι το κατώφλι των σπιτιών στην αρχή της πόλης. Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 14:00 το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση, κοντά στην πόλη και ήδη έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από ολόκληρη τη Μεσσηνία.

Στην περιοχή επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα με έξι άτομα και πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Οχήματα και πυροσβέστες έχουν κληθεί από Καλαμάτα, Πύλο, Πεταλίδι και Μελιγαλά με σκοπό να δώσουν μάχη με τις φλόγες κια να προλάβουν να περιορίσουν τις συνέπειες πριν γίνουν καταστροφικές.

Αναφορές από την περιοχή κάνουν λόγο για 3 διαφορετικές εστίες περιμετρικά της Κορώνης, στις περιοχές Σαράντου και Τουρλάκου.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο δήμαρχος Πύλου- Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, «αρχικά εκδηλώθηκαν τρεις εστίες φωτιάς, αλλά οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν την μία και ταυτόχρονα να σώσουν ένα σπίτι που κινδύνευε».

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον δήμαρχο, «οι δύο άλλες εστίες ενώθηκαν στην συνέχεια σε μία», ενώ όπως περιγράφει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, «στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και η ατμόσφαιρα μέσα στην πόλη της Κορώνης είναι αποπνικτική». 

(Εσωτερική φωτογραφία της Χρυσοβαλάντης Λευτάκη)