Αναστέλλει τις κινητοποιήσεις της η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Αναστέλλει τις κινητοποιήσεις της η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Ξεκινά κανονικά η αποκομιδή των σκουπιδιών μέσα στις επόμενες ώρες

Την αναστολή των κινητοποιήσεών της αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, μετά από 11 ημέρες καταλήψεων στα αμαξοστάσια των δήμων και τις χωματερές.

Σημειώνεται ότι το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς στην Εκτελεστική Επιτροπή δεν επετεύχθη ομοφωνία. Την πρόταση για αναστολή των κινητοποιήσεων υπερψήφισαν η πλειοψηφούσα παράταξη (3 ψήφοι) και η ΔΑΚΕ (2 ψήφοι), ενώ αντίθετα υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων τάχθηκαν οι παρατάξεις που πρόσκεινται στο ΚΚΕ και τη Λαϊκή Ενότητα.

Έτσι, ήδη μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να αρχίσει κανονικά η αποκομιδή των απορριμμάτων, η οποία πάντως θα χρειαστεί αρκετές μέρες για να ομαλοποιηθεί, ειδικά στα αστικά κέντρα, λόγω του μεγάλο όγκου των απορριμμάτων που έχουν συγκεντρωθεί στους κάδους.

Πατούλης: Οι εργαζόμενοι έδειξαν υπεύθυνη στάση

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, μετά την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για λήξη της απεργίας, προχώρησε στη παρακάτω δήλωση:

«Η ΚΕΔΕ χαιρετίζει την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ για λήξη των κινητοποιήσεων.

Οι εργαζόμενοι έδειξαν υπεύθυνη στάση προτάσσοντας τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι να καθαριστούν οι πόλεις μας από τους τόνους σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί τις τελευταίες ημέρες.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ενωμένη θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, όπως έκανε όλο το τελευταίο διάστημα».