Λάρισα: Γιος αστυνομικού λήστεψε πατέρα αστυνομικού

Λάρισα: Γιος αστυνομικού λήστεψε πατέρα αστυνομικού

Κάθειρξη 5 ετών στο νεαρό

Ένα σπάνιο περιστατικό εξέτασε χθες το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας καθώς ένας νεαρός, παιδί μιας οικογένειας αστυνομικών, καθώς ο πατέρας του, η αδερφή του και ο γαμπρός του υπηρετούσαν και υπηρετούν στο σώμα, κατηγορείτο πως λήστεψε έναν άνδρα που τυχαίνει να είναι πατέρας αστυνομικού, όπως γράφει η Ελευθερία της Λάρισας .

Όλα συνέβησαν στη Λάρισα κοντά σε ΑΤΜ, σ’ ένα από τα πρώτα βράδια που ήταν γεμάτα ένταση στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής αστάθειας και με τις τράπεζες να είναι άγνωστο πότε θα ανοίξουν. Η λεία ήταν μόλις 10 ευρώ αλλά η πράξη έγινε υπό την απειλή μαχαιριού με τον νεαρό που κρίθηκε ένοχος να καταδικάζεται σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως είναι αθώος όμως ο εισαγγελέας της έδρας είχε αντίθετη άποψη με την οποία συμφώνησε και η πρόεδρος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, πριν από δύο χρόνια (κατά 00:30) σε μια περιοχή κοντά στο κέντρο της πόλης, δύο άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους φορώντας κουκούλα, επιτέθηκαν στο θύμα με γροθιές στο στήθος την ώρα που αυτός είχε μπει στο αυτοκίνητό του αλλά δεν είχε προλάβει να κλείσει την πόρτα. Νωρίτερα, όπως ειπώθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία, ήταν στο ΑΤΜ της τράπεζας αλλά δεν είχε προλάβει να βγάλει χρήματα, καθώς αυτά είχαν τελειώσει από το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης, λόγω της κατάστασης στη χώρα. Τον κράτησαν ακινητοποιημένο στο κάθισμα του οδηγού και τον απείλησαν ότι θα τον σφάξουν με μαχαίρι. Του πήραν την «μπανάνα» αλλά αυτήν περιείχε πολύ μικρό χρηματικό ποσό (μόλις 10 ευρώ,) ένα κινητό τηλέφωνο παλαιού τύπου και δύο κάρτες ανάληψης μετρητών από τράπεζα. Όμως βρέθηκαν τα δαχτυλικά αποτυπώματα του κατηγορουμένου πάνω στο αυτοκίνητο και αυτό σύμφωνα με το δικαστήριο έπαιξε σημαντικό ρόλο.

«Είμαι αθώος. Ήμουν στο σπίτι και έπαιρνα τη φαρμακευτική μου αγωγή» είπε ο κατηγορούμενος που ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων πως εκείνο το διάστημα είχε πρόβλημα με ναρκωτικές ουσίες.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: «Πρέπει να καταλάβεις πως είσαι σε δύσκολη θέση. Αν το σκεφτόσουν καλύτερα και έλεγες πως το έκανες εσύ ίσως να έπεφτες στα πιο μαλακά. Ο αθώος σκίζει τα ρούχα του. Εσύ κάθεσαι σαν Παναγίτσα και δεν λες τίποτα. Βρέθηκαν τα αποτυπώματά σου στο αυτοκίνητο και αυτό είναι αδιάψευστος μάρτυρας» ενώ στάθηκε και στο ότι ο συγκεκριμένος είχε απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές.

Η υπεράσπιση ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων πως λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου και της βροχής, ο άνδρας γλίστρησε με το ποδήλατό του και προφανώς ακούμπησε το αυτοκίνητο όπως περνούσε από εκείνο τον δρόμο και έτσι βρέθηκαν τα αποτυπώματά του.

Ο νεαρός κρίθηκε ένοχος με ελαφρυντικό για την πράξη της ληστείας και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 5 ετών. Η έφεση που άσκησε ωστόσο το δικαστήριο αποφάνθηκε να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Επίσης σύμφωνα με την απόφαση στερείται των πολιτικών του δικαιωμάτων για τρία χρόνια.