«Αν η κόρη μου δεν σηκωνόταν θα την είχε χτυπήσει η σφαίρα»

«Αν η κόρη μου δεν σηκωνόταν θα την είχε χτυπήσει η σφαίρα»

Αναστάτωση έχει προκαλέσει το νέο περιστατικό με αδέσποτη σφαίρα ενώ πολλές είναι και οι καταγγελίες από οικογένειες στο Μενίδι

Αναστάτωση έχει προκαλέσει το νέο περιστατικό με αδέσποτη σφαίρα ενώ πολλές είναι και οι καταγγελίες από οικογένειες στο Μενίδι και για άλλα περιστατικά.

Ο Αντιδήμαρχος Μενιδίου, Στάθης Τοπαλίδης, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 και στο «Καλημέρα Ελλάδα» τόνισε ότι «από θαύμα δεν έχουμε ένα ακόμα θύμα».

«Η αστυνομία δεν μπορεί να δώσει λύση. Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει. Πρέπει να θρηνήσουμε κι άλλο θύμα; Γιατί η αστυνομία δεν δίνει πλέον ένα τέλος σε αυτό το δράμα που ζούμε;» υπογράμμισε ο κ. Τοπαλίδης.

Στην εκπομπή μίλησε και η μητέρα της 14χρονης η οποία υπογράμμισε ότι εάν δεν είχε σηκωθεί το παιδί της από το τραπέζι, η σφαίρα θα κατέληγε στο κορμί της. «Το περιστατικό έγινε γύρω στις 17:30 χθες το απόγευμα. Την ώρα που σηκώθηκε άκουσε το θόρυβο η θεία και είδε το σημάδι που άφησε η σφαίρα στον τοίχο» είπε η κα Ασλανίδη.

«Ακούστηκαν κάποιοι πυροβολισμοί, αλλά είναι συνηθισμένο. Το καταγγείλαμε στην αστυνομία, αλλά τι να μας πουν;» διερωτάται η γυναίκα, καθώς οι άσκοποι πυροβολισμοί συνεχίζονται στο Μενίδι, παρά την έντονη αντίδραση των κατοίκων και τις διαμαρτυρίες τους μετά το θάνατο του μικρού Μάριου.

Ο πρώην αντιδήμαρχος Μενιδίου Σπύρος Σαββίδης, μιλώντας στον Realfm 97, ανέφερε: «Χθες από κάποιο γλέντι, από κάποια διαφορά, έριξαν τρεις σφαίρες και παραλίγο να κλάψουμε ένα ακόμη θύμα. Παραλίγο να έχουμε έναν καινούργιο φόνο και μετά να ξεσπάσει ένας πόλεμος», τόνισε ο κ. Σαββίδης και πρόσθεσε: «Η σφαίρα πέρασε ξυστά από το κεφάλι του κοριτσιού».

Ο πρώην αντιδήμαρχος Μενιδίου αναφέρθηκε και σε ένα ακόμη περιστατικό πριν από ενάμιση μήνα με ένα ακόμη ένα πολύ σοβαρό περιστατικό με 16χρονο το οποίο ξεκίνησε από δύο φατρίες Ρομά όπως κατήγγειλε ο ίδιος. «Πυροβολιόντουσαν και η σφαίρα πέρασε από ένα παιδάκι 16χρονο και του τρύπησε το δέρμα. Παραλίγο να μπει στο στομάχι του».

Στο ερώτημα εάν έχει αλλάξει κάτι μετά τον θάνατο του 11χρονου Μάριου στην περιοχή απάντησε: «Τα θέματα τα δικά τους είναι άλλα. Μόλις πιουν 2-3 ποτήρια κρασί και μερακλώσουν κάνουν επίδειξη ισχύος. Νομίζουν ότι είναι Θεοί και δυστυχώς η Πολιτεία ακόμα δεν έχει ανακαλύψει την Ατλαντίδα».